Železnički saobraćaj u uslovima snežnih padavina nesmetano i redovno funkcioniše, na srpskim prugama dežura 900 zaposlenih i 22 specijalizovane interventne ekipe

-Železnički saobraćaj nesmetano se odvija u uslovima snežnih padavina i vremenskih neprilika u čitavoj zemlji. Centralni operativni štab „Infrastrukture železnice Srbije“ za rad u zimskim uslovima upravlja svim aktivnostima, a oko 900 zaposlenih u ovoj kompaniji angažovano je na čišćenju i održavanju železničke infrastrukture za rad u zimskim uslovima. Pored toga, spremno je da brzo i u najkraćem roku reaguje petnaest ekipa za hitne intervencije, pet ekipa sa mehanizacijom, kao i dve ekipe specijalizovane za održavanje kosina, koje su stacionirane u Užicu i Zaječaru, – rekao je Miroljub Jevtić, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“, povodom održavanja železničke infrastrukture i saobraćaja vozova, u uslovima snežnih padavina.

Izjavu gen. direktora o spremnosti „IŽS“ – a u vanrednim situacijama možete pogledati ovde

Jevtić je danas, sa saradnicima, obišao železničku stanicu Beograd Ranžirna u Makišu, kako bi se na terenu uverio da se železnički saobraćaj u najvećoj teretnoj stanici u regionu uspešno odvija u uslovima snežnih padavina.

Dežurne ekipe „Infrastrukture železnice Srbije“ čiste pruge, perone i prilazne puteve, obezbeđujući na taj način uslove da se železnički saobraćaj u Srbiji odvija redovno i nesmetano.

 

„Infrastruktura železnice Srbije“ blagovremeno je obavila sve pripreme za rad u zimskim uslovima, a planovi za postupanje u ovakvim situacijama aktivirani su sa prvim zimskim danima.

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ neprekidno prate situaciju sa snežnim padavinama na prugama širom Srbije, kako bi se u slučaju potrebe zbog vremenskih neprilika reagovalo brzo i efikasno.

Posted in Vesti.