Slomljene rampe u Paraćinu, slede prijave

„Infrastruktura železnice Srbije“ registrovala je na svojim uređajima lomljenje polubranika na putnom prelazu „Štofara“ u Paraćinu, 6. januara u večernjim satima.

„Infrastruktura železnice Srbije“ poseduje ceo snimak lomljenja plubranika na navedenom putnom prelazu, kao i tačno vreme kada se to dogodilo, a događaj su registrovale i sigurnosne kamere na ovom putnom prelazu.

Kvar na uređaju putnog prelaza trajao je oko dva i po sata, na lice mesta izašli su i pripadnici MUP-a Paraćin, a ovaj putni prelaz sada uredno funkcioniše.

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ podneće prijavu za navedeno delo ugrožavanja javne bezbednosti u saobraćaju.

Ovo nije jedini slučaj ugrožavanja javne bezbednosti u saobraćaju koji se te noći dogodio na tom putnom prelazu „Štofara“ u Paraćinu. Na sreću, drugo drumsko vozilo koje je prešlo preko putnog prelaza „Štofara“ dok su rampe bile spuštene nije izlomilo branike, ali će svakako i u tom slučaju narednih dana biti podneta odgovarajuća prijava.

Podsećamo da je samo u prošloj godini na putnim prelazima širom Srbije polomljeno 3.700 branika i polubranika, koje su svojom neodgovornom i nepropisnom vožnjom oštetili vozači drumskih vozila.

„Infrastrukturi železnice Srbije“ je zbog toga lomljenjem rampi na putnim prelazima samo u prošloj godini naneta materijalna šteta od oko 500 miliona dinara, jer se lomljenjem branika oštećuje celokupan elektronski sistem koji reguliše rad putnog prelaza.

Zato i ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju i da se pridržavaju propisa, jer je to jedini način da se očuva bezbednost saobraćaja. Samo zajedničkim naporima i odgovornim ponašanjem učesnika u saobraćaju, na putnim prelazima mogu očuvati i unaprediti bezbednost i sprečiti nesreće.

Posted in Vesti.