Miroljub Jevtić, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“: Železnički saobraćaj u Srbiji u uslovima snežnih padavina redovno i nesmetano se odvija

-Tokom današnjeg obilaska beogradskog železničkog čvora uverili smo se da se železnički saobraćaj na teritoriji glavnog grada u uslovima velikih snežnih padavina odvija nesmetano i redovno. I na svim drugim prugama u Srbiji železnički saobraćaj funkcioniše redovno i nesmetano. Preduzeli smo sve mere za redovno funkcionisanje železničkog saobraćaja u zimskim uslovima. Imajući u vidu velike snežne padavine, na barskoj pruzi smo smanjili broj mesta na kojima se ukrštaju vozovi. Zbog toga su tri voza na barskoj pruzi kasnila između 20 i 30 minuta, ali smo to učinili kako bi smo obezbedili redovno i nesmetano funkcionisanje železničkog saobraćaja na ovom pravcu, – izjavio je generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić, koji je danas obišao železničke stanice Rakovica i Topčider.

 

Jevtić je podsetio da Centralni oprativni štab „Infrastrukture železnice Srbije“ za rad u zimskim uslovima neprerkidno dežura, da je oko 900 zaposlnih angažovano na čišćenju i održavanju železničke infrastrukture, a da je u pripravnosti petnaest specijalizovanih ekipa za hitne intervencije, šest ekipa sa mehanizacijom i dve ekipe za saniranje kosina, kako bi u slučaju potrebe moglo da se brzo i efikasno reaguje.

 

-Zahvaljujući specijalnoj emulziji koja se prvi put ove zime koristi na srpskim prugama, uspešno smo rešili problem zamrzavanja skretnica, koji je proteklih decenija predstavljao veliku poteškoću u funkcionisanju železničkog saobraćaja u zimskim uslovima, – istakao je Jevtić.

 

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ redovno prate vremenske prilike na teritoriji čitave Srbije i u potpunosti su spremne su da brzo i adekvatno reaguju u svakoj situaciji.To dokazuje i činjenica da tokom prethodnog snežnog talasa nije bilo nikakvih vanrednih situacija prouzrokovanih snegom.

Posted in Vesti.