Apel vozačima za striktno poštovanje propisa na putnim prelazima

Pregledom snimaka sa video nadzora, koji je postavljen na putnom prelazu u Donjem Međurovu, konstatovana su dva slučaja, kada su vozači drumskih vozila, iako je postojalo upozorenje svetlosnom signalizacijom na nailazak voza i spuštanje rampe, nastavili vožnju rizikujući svoje živote i živote drugih učesnika u saobraćaju, kao da nisu izvukli pouke iz nesreće koja se dogodila na ovom putnom prelazu.

Ovo je pokazatelj da bez poštovanja propisa ni jedan stepen zaštite bezbednosti u saobraćaju nije dovoljan.

Poslednji događaji na putnim prelazima ukazuju da su i dalje česta nepoštovanja propisa od strane vozača drumskih vozila, što za posledicu ponekad ima i tragične posledice.

Tako je u petak, 25 januara, u 10.45 sati, vozač drumskog vozila polomio polubranik na ispravnom putnom prelazu u mestu Drenovac, između Paraćina i Ćićevca, i tom prilikom se sudario sa teretnim vozom. Vozač je sa teškim telesnim povredama prevezen u zdravstvenu ustanovu u Paraćin.

                    

Zato još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju na poštovanje propisa, jer samo tako možemo očuvati ono što je najvrednije, a to su životi građana.

Posted in Vesti.