Наставља се обнова пруга у источној Србији: следи реконструкција четири тунела између Мајданпека и Зајечара

„Инфраструктура железнице Србије“, након што је крајем новембра завршила реконструкцију 90 километара пруге од Пожаревца до Мајданпека, наставља са обновом регионалне пруге од Мајданпека до Зајечара.

У наредном периоду „Инфраструктура железнице Србије“ планира да реконструише четири тунела на прузи Мајданпек – Зајечар.  Започете су тендерске процедуре и уколико све буде како је планирано, са првим пролећним данима кренуће радови на уређењу четири тунела на овој прузи.

На овим местима у претходним годинама због великих одрона долазило је и до прекида железничког саобраћаја, па ће осим уклањања стенског материјала који је склон паду и чишћења одроњеног материјала, косина и одводних канала, радови обухватити и постављање заштитне мреже са анкерима и теговима који ће убудуће спречавати стварање наноса материјала на самом колосеку.

Читајте даље

Представници „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. учествовали су на састанку Европске комисије под називом „Платформa за промене – положај жена у транспортном сектору“

У организацији Европске комисије, одржан је 27. новембра у Бриселу, састанак  „Платформе за промене – положај жена у транспорту“.  Реч је о посебном телу које је тачно пре годину дана оформљено на иницијативу комесарке за траснпорт Виолете Булц  чији је циљ размена примера добре праксе између транспортних компанија, као и успостављање пројеката који ће допринети унапређењу родне равноправности у транспортном сектору.

Читајте даље