Железнички саобраћај између Ужица и Прибоја и даље у прекиду, у току оспособљавање за саобраћај овог дела барске пруге

Железнички саобраћај између станица Ужице и Прибој и даље је у прекиду, након што је „Инфраструктура железнице Србије“ јутрос из безбедносних разлога обуставила саобраћај возова на овој деоници барске пруге, јер су шине на појединим местима биле замашћене, што је отежавало редован саобраћај возова.

Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ су на терену и раде на оспособљавању за саобраћај овог дела барске пруге. Очекује се да железнички саобраћај између Ужица и Прибоја буде успостављен у току ноћи.

Према првим проценама стручних служби „Инфраструктуре железнице Србије“ до замашћења шина дошло је када је због јаке кише из отворених теретних вагона који су саобраћали овим делом барске пруге исцурила смеса материјала који су у њима били превожени.

Завршена реконструкција пруге Пожаревац – Мајданпек

„Инфраструктура железнице Србије“ завршила је реконструкцију деведесет километара пруге Пожаревац – Мајданпек 21. новембра 2018. године, у предвиђеном року и на време како је и планирано.

Након завршене реконструкције, пруга Пожаревац – Мајданпек оспособљена је за брзину од 80 километара на сат у путничком, односно 60 километара на сат у теретном железничком саобраћају, као и за осовинско оптерећење од 22 и по тона по осовини.

Видео снимке реконструисане  пруге можете преузети овде

Читајте даље

Прекид железничког саобраћаја између станица Ужице и Прибој

Железнички саобраћај између Ужица и Прибоја тренутно је у прекиду.

Саобраћај на овом делу барске пруге јутрос је обустављен из безбедносних разлога, јер су шине на појединим местима биле замашћене, што је отежавало редован саобраћај возова. 

Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ су од јутрос на терену, како би утврдиле узрок замашћења шина и ову деоницу барске пруге што пре оспособиле за редован саобраћај. 

Због овога су током ноћи каснили путнички возови између Београда и Бара.