Video snimci sa sigurnosnih kamera na putnim prelazima o ponašanju učesnika u drumskom saobraćaju kada su rampe spuštene i nailazi voz

Sigurnosne kamere „Infrastrukture železnice Srbije“ zabeležile su ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju na putnim prelazima u situacijama kada su rampe spuštene i nailazi voz.
Snimci su nastali na većem broju putnih prelaza širom Srbije.
U desetak minuta odabranog materijala mogu se videti situacije na putnim prelazima koje će vas uplašiti, začuditi ili podsetiti na neke scene iz akcionih filmova.

Da biste pogledali snimke nesreća na putnim prelazima kliknite ovde

Podsećamo da na se na području „Infrastrukture železnice Srbije“ nalazi ukupno 2.138 putnih prelaza i svi su na odgovarajući način obezbeđeni.
Od ukupno 2.138 putnih prelaza, 502 putna prelaza obezbeđeni su savremenom signalno – sigurnosnom opremom (automatskim branicima, polubranicima i svetlosnom saobraćajnom signalizacijom). Preostalih 1.636 putnih prelaza obezbeđeni su znacima drumske signalizacije (Andrejin krst, znak Stop).
Bezbednost saobraćaja na putnim prelazima u najvećem broju slučajeva nije samo železničko tehničko pitanje, već najčešće pitanje samodiscipline i saobraćajne kulture vozača i pešaka kao učesnika u drumskom i pešačkom saobraćaju.
Poštovanje zakonskih propisa garantuje očuvanje bezbednosti, ali se, nažalost, učesnici u drumskom saobraćaju, često upuštaju u opasne i rizične radnje i ne vode računa o putnim signalima.
Vozači drumskih vozila ili uopšte ne gledaju i ne osmatraju prugu prilikom prelaska preko nje, preduzimaju rizična i opasna kretanja mimoilazeći putoprelazne polubranike, ne poštuju u dovoljnoj meri svetlosnu signalizaciju, te prelaze preko pruge iako je uređaj za obezbeđenje saobraćaja već spušten. Česti su i slučajevi bahatosti i samouverenosti vozača drumskih vozila koji se upuštaju u kritične i opasne radnje.
Godišnje na putnim prelazima u Srbiji svojom nepažljivom, neopreznom i neodgovornom vožnjom vozači drumskih vozila oštete preko dve hiljade branika i polubranika „Infrastrukture železnice Srbije“. Osim što se na taj način „Infrastrukturi železnice Srbije“ nanosi velika materijalna šteta, time se i direktno ugrožava bezbednost železničkog saobraćaja.
Zabrinjava činjenica da je broj saobraćajnih nesreća u porastu upravo na potpuno osiguranim i na najsavremenije opremljenim prelazima, što ukazuje na neodgovorno ponašanje vozača drumskih vozila i pešaka, koji su u gotovo 100 odsto slučajeva uzročnici nesreća na putnim prelazima.
U protekle dve godine u nesrećama na putnim prelazima nastradalo je 18 osoba. Svih osamnaest nastradalo je zbog sopstvene odgovornosti.
Ovakva statistika nije samo u Srbiji, već su pokazatelji približni i u drugim zemljama, a taj problem prepoznala je i Međunarodna železnička unija.

Posted in Vesti.