Video snimci sa sigurnosnih kamera na putnim prelazima o ponašanju učesnika u drumskom saobraćaju kada su rampe spuštene i nailazi voz

Sigurnosne kamere „Infrastrukture železnice Srbije“ zabeležile su ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju na putnim prelazima u situacijama kada su rampe spuštene i nailazi voz.
Snimci su nastali na većem broju putnih prelaza širom Srbije.
U desetak minuta odabranog materijala mogu se videti situacije na putnim prelazima koje će vas uplašiti, začuditi ili podsetiti na neke scene iz akcionih filmova.

Da biste pogledali snimke nesreća na putnim prelazima kliknite ovde

Čitajte dalje

Za rekonstrukciju staničnih zgrada ove godine 100 miliona dinara, naredne godine još toliko

„Infrastruktura železnice Srbije“ u 2018. godini izdvojila je 100 miliona dinara za sanaciju i uređenje staničnih zgrada, pa će do kraja ove godine  dvadesetak železničkih objekata širom Srbije dobiti lepši, bolji i funkcionalniji izgled.

Za 2019. godinu „Infrastruktura železnice Srbije“ planiraće još 100 miliona dinara za rekonstrukciju staničnih zgrada, pa će zahvaljujući tim sredstvima u ovoj i narednoj godini veći broj železničkih stanica širom Srbije biti obnovljen i uređen.

Čitajte dalje

Mihajlovićeva: Posle sedam godina obnovljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je završena rekonstrukcija 95 kilometara pruge od Novog Sada do Zrenjanina u koju je uloženo 5,5 milijardi dinara, čime je posle sedam godina obnovljena železnička linija između ova dva grada.

“Posle sedam godina, od danas će građani Novog Sada i Zrenjanina ponovo moći da putuju vozom između dva grada. Pored toga što obnavljamo železnički Koridor 10 i barsku prugu, ulažemo i u rekonstrukciju regionalnih pruga. U 2018. obnovljeno je više od 280 kilometara pruga, uključujući i prugu od Novog Sada do Zrenjanina, kojom od danas ponovo idu vozovi”, rekla je Mihajlovićeva.

Čitajte dalje

Održan 14. UIC Svetski kongres o bezbednosti u železničkom sektoru

Još jedan UIC Svetski kongres o bezbednosti u železničkom sektoru, održan na Bledu u organizaciji Slovenskih železnica, omogućio je svim učesnicima uvid u razmenu iskustva po pitanjuUpravljanja kriznim situacijama i otpornostima na iste“, sa posebnim osvrtom na upravljanje situacijama prilikom nestanka struje i ledenih oluja i njihovom uticaju na železnički saobraćaj.

Čitajte dalje

Mihajlovićeva sa kineskim kompanijama: Pruga Beograd-Budimpešta strateški projekat dve države

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Hu Sjaojungom, generalnim direktorom Odeljenja za projektmenadžment konzorcijuma kineskih kompanija Čajna rejlvej internešenel kompani (CRIC) i Čajna komjunikejšen konstrakšen kompani (CCCC), i Džang Sjaojuenom, generalnim direktorom CCCC, o modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta, istakavši tom prilikom značaj ovog projekta za obe zemlje.

Čitajte dalje

„Infrastruktura železnice Srbije“ dobila PIC broj

„Infrastruktura železnice Srbije“ zvanično je dobila svoj PIC broj (Participant Identification Code), koji omogućava aktivno učestvovanje ove železničke kompanije u budućim projektima koji se finansiraju iz fondova Evropske unije.

Ujedno, PIC  broj omogućava Evropskoj komisiji da prati aktivnosti institucija u vezi učešća u projektima, uspešnosti u realizaciji i drugo.

Čitajte dalje