Видео снимци са сигурносних камера на путним прелазима о понашању учесника у друмском саобраћају када су рампе спуштене и наилази воз

Сигурносне камере „Инфраструктуре железнице Србије“ забележиле су понашање учесника у друмском саобраћају на путним прелазима у ситуацијама када су рампе спуштене и наилази воз.
Снимци су настали на већем броју путних прелаза широм Србије.
У десетак минута одабраног материјала могу се видети ситуације на путним прелазима које ће вас уплашити, зачудити или подсетити на неке сцене из акционих филмова.

Да бисте погледали снимке несрећа на путним прелазима кликните овде

Читајте даље

За реконструкцију станичних зграда ове године 100 милиона динара, наредне године још толико

„Инфраструктура железнице Србије“ у 2018. години издвојила је 100 милиона динара за санацију и уређење станичних зграда, па ће до краја ове године  двадесетак железничких објеката широм Србије добити лепши, бољи и функционалнији изглед.

За 2019. годину „Инфраструктура железнице Србије“ планираће још 100 милиона динара за реконструкцију станичних зграда, па ће захваљујући тим средствима у овој и наредној години већи број железничких станица широм Србије бити обновљен и уређен.

Читајте даље

Михајловићева: После седам година обновљен железнички саобраћај између Новог Сада и Зрењанина

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је завршена реконструкција 95 километара пруге од Новог Сада до Зрењанина у коју је уложено 5,5 милијарди динара, чиме је после седам година обновљена железничка линија између ова два града.

“После седам година, од данас ће грађани Новог Сада и Зрењанина поново моћи да путују возом између два града. Поред тога што обнављамо железнички Коридор 10 и барску пругу, улажемо и у реконструкцију регионалних пруга. У 2018. обновљено је више од 280 километара пруга, укључујући и пругу од Новог Сада до Зрењанина, којом од данас поново иду возови”, рекла је Михајловићева.

Читајте даље

Завршена реконструкција пруге Нови Сад – Зрењанин, кренуо први воз

„Инфраструктура железнице Србије“ завршила је реконструкцију 95 километара пруге Нови Сад – Зрењанин, преко Орловата, чиме су створени услови да од 25. октобра, након пуних седам година, поново буде успостављен редован путнички железнички саобраћај између ова два града.

Читајте даље

Одржан 14. UIC Светски конгрес о безбедности у железничком сектору

Још један UIC Светски конгрес о безбедности у железничком сектору, одржан на Бледу у организацији Словенских железница, омогућио је свим учесницима увид у размену искуства по питањуУправљања кризним ситуацијама и отпорностима на исте“, са посебним освртом на управљање ситуацијама приликом нестанка струје и ледених олуја и њиховом утицају на железнички саобраћај.

Читајте даље

Михајловићева са кинеским компанијама: Пруга Београд-Будимпешта стратешки пројекат две државе

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са Ху Сјаојунгом, генералним директором Одељења за пројектменаџмент конзорцијума кинеских компанија Чајна рејлвеј интернешенел компани (ЦРИЦ) и Чајна комјуникејшен констракшен компани (ЦЦЦЦ), и Џанг Сјаојуеном, генералним директором ЦЦЦЦ, о модернизацији и реконструкцији пруге Београд-Будимпешта, истакавши том приликом значај овог пројекта за обе земље.

Читајте даље

„Инфраструктура железнице Србије“ добила PIC број

„Инфраструктура железнице Србије“ званично је добила свој PIC број (Participant Identification Code), који омогућава активно учествовање ове железничке компаније у будућим пројектима који се финансирају из фондова Европске уније.

Уједно, PIC  број омогућава Европској комисији да прати активности институција у вези учешћа у пројектима, успешности у реализацији и друго.

Читајте даље

Продаја возних карата у станицама Врање и Врањска Бања поново након три године

„Инфраструктура железнице Србије“ поново је организовала продају возних карата у железничким станицама Врање и Врањска Бања.

Након пуне три године путници из Врања и Врањске Бање поново имају могућност да возне карте купују у овим железничким станицама, што доприноси квалитету превоза.

Читајте даље

Нови аутоматизовани путни прелаз “Клење” пуштен у рад

„Инфраструктура железнице Србије“ у месту Клење, на магистралној прузи Београд – Младеновац, пустила је у рад нови, аутоматизовани путни прелаз „Клење“ обезбеђен савременим сигнално-сигурносним уређајима.

Читајте даље

Српско – аустријски пословни форум: железничка инфраструктура – шанса за повезивање и сарадњу

Поводом званичне посете председника Републике Аустрије  Александра Ван Дер Белена нашој земљи, у београдској Палати “Србија“ 17. октобра одржан је Српско-аустријски пословни форум о саобраћајној инфраструктури.

 

Читајте даље