Mihajlovićeva: Posle sedam godina obnovljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je završena rekonstrukcija 95 kilometara pruge od Novog Sada do Zrenjanina u koju je uloženo 5,5 milijardi dinara, čime je posle sedam godina obnovljena železnička linija između ova dva grada.

“Posle sedam godina, od danas će građani Novog Sada i Zrenjanina ponovo moći da putuju vozom između dva grada. Pored toga što obnavljamo železnički Koridor 10 i barsku prugu, ulažemo i u rekonstrukciju regionalnih pruga. U 2018. obnovljeno je više od 280 kilometara pruga, uključujući i prugu od Novog Sada do Zrenjanina, kojom od danas ponovo idu vozovi”, rekla je Mihajlovićeva.

Čitajte dalje

Održan 14. UIC Svetski kongres o bezbednosti u železničkom sektoru

Još jedan UIC Svetski kongres o bezbednosti u železničkom sektoru, održan na Bledu u organizaciji Slovenskih železnica, omogućio je svim učesnicima uvid u razmenu iskustva po pitanjuUpravljanja kriznim situacijama i otpornostima na iste“, sa posebnim osvrtom na upravljanje situacijama prilikom nestanka struje i ledenih oluja i njihovom uticaju na železnički saobraćaj.

Čitajte dalje

Mihajlovićeva sa kineskim kompanijama: Pruga Beograd-Budimpešta strateški projekat dve države

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Hu Sjaojungom, generalnim direktorom Odeljenja za projektmenadžment konzorcijuma kineskih kompanija Čajna rejlvej internešenel kompani (CRIC) i Čajna komjunikejšen konstrakšen kompani (CCCC), i Džang Sjaojuenom, generalnim direktorom CCCC, o modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta, istakavši tom prilikom značaj ovog projekta za obe zemlje.

Čitajte dalje