Zaustavljeno isticanje fosforne kiseline, saobraćaj normalizovan u 2.25 časova

Povodom vanrednog događaja u stanici Vrčin „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija kargo“ izdale su zajedničko saopštenje:

Dana 8. avgusta 2018 godine u 20.10 časova mašinovođa koji je preuzimao smenu na teretnom vozu broj 52792 u stanici Vrčin, prijavio je curenje fosforne kiseline na jednoj cisterni teretnog voza vlasništvo kompanije „Eliksir“ iz Šapca. Radilo se o oštećenju bočnog ventila na cisterni, koji su prvo pokušali da saniraju pripadnici Sektora za vanredne situacije, nakon čega je obavešten vlasnik cisterne, čija ekipa je stigla na lice mesta u 01.00 časova dana 9.avgusta i zaustavila curenje fosforne kiseline. Posle toga je u 2.25 časova normalizovan saobraćaj.

Sektor za vanredne situacije je iz predostrožnosti naložio isključenje električne energije i prolazak drugih vozova kroz stanicu Vrčin, tako da je putnički voz za Bar stajao u stanici Beli Potok.

Istovremeno dok je vršena popravka ventila na cisterni, obezbeđena je i pomoćna dizel lokomotiva za privlačenje voza, ali nije bilo potrebno njeno korišćenje, jer je u međuvremenu problem sa cisternom rešen, uključen napon i voz za Bar otpremljen iz stanice Beli Potok u 2.25 časova. Tokom ovog incidenta nije bilo opasnosti po živote i zdravlje građana Vrčina, kao i železničkog osoblja.

Posted in Vesti.