Srpskim železničarima demonstrirane napredne tehnologije u oblasti upravljanja saobraćajem vozova u Rusiji

Predstavnici „Infrastruktura železnice Srbije“, u okviru izrade nacrta za izgradnju Jedinstvenog dispečerskog centra u Republici Srbiji upoznali su se sa radom Centara za upravljanje saobraćajem „Ruske železnice“.

U periodu od 20. do 23. avgusta 2018. godine srpska delegacije bila je u radnoj poseti Rusiji na poziv „RŽD Internešnl“ i posetila je infrastrukturne objekte „Ruske železnice“ u Moskvi, Jaroslavlju i Rostovu-na-Donu.

U Moskvi su gosti posetili Centar za upravljanje saobraćajem (CUS) „Ruske železnice“, a zatim su obišli objekte Moskovskog centralnog prstena. Na vučnoj podstanici stanice Andronovka ruski železničari su demonstrirali tehnička sredstva, koja se primenjuju za upravljanje uređajima za elektro snabdevanje, a na stanici Lefortova – uređaje za TT.

 

 

Na Severnoj železnici (SŽ) delegacija je posetila Dispečerski centar za upravljanje saobraćajem, kao i Centre za upravljanje održavanjem infrastrukture (CUOI) i vučnim resursima (CUVR) Severne železnice u Jaroslavlju. Rukovodioci magistrale ispričali su srpskim železničarima o tehničkim rešenjima koja se danas primenjuju u oblasti upravljanja saobraćajem vozova i za kontrolu stanja infrastrukture i odgovorili su na pitanja inostranih kolega.

 

                             

 

 

 

 

 

 

Na Severo-Kavkaskoj železnici (SKŽ) gosti su se upoznali sa radom Dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem, koji je opremljen najnovijim tehničkim sredstvima. Posebna tačka u programu bila je poseta stanice Vasiljevo-Petrovskaja kod Rostova-na-Donu, koja se nalazi na deonici sa intenzivnim saobraćajem Batajsk – Starominskaja i opremljena je sistemom relejno-procesorske centralizacije RPC-DON. Savremena tehnička rešenja ovog sistema omogućavaju neprekidan rad i bezbednost saobraćanja vozova.

 

Rezimirajući posetu srpske i ruske kolege diskutovale su i o daljim planovima za razvoj bilateralne saradnje, koja je usmerena na stvaranje Jedinstvenog dispečerskog u Republici Srbiji.

 

 

 

 

 

    

 

 

Posted in Vesti.