Rekonstrukcija putnog prelaza u stanici Resnik od 6. do 12. avgusta, promene u organizaciji železničkog saobraćaja

“Infrastruktura železnice Srbije“ od ponedeljka, 6. avgusta, do nedelje, 12. avgusta rekonstruisaće putni prelaz i zameniti skretnicu na području železničke stanice Resnik.

Reč je o putnom prelazu, koji se nalazi na ukrštanje pruge Rakovica – Resnik, sa ulicom Aleksandra Vojinovića.

Radovi će početi 6. avgusta u 22.20 sati i trajati sve do 12. avgusta u 21.30 sati.

Ovo je već treći putni prelaz koji će „Infrastruktura železnice Srbije“ rekonstruisati za samo mesec dana na pruzi Rakovica – Resnik. Prethodno su u drugoj polovini jula rekonstruisani putni prelazi na ukrštanju ove pruge sa Letićevom ulicom u Kijevu i Gajskim putem u Resniku.

Ovaj putni prelaz biće rekonstruisan u uslovima potpune obustave železničkog i drumskog saobraćaja na ovom području.

U železničkom saobraćaju, zbog rekonstrukcije putnog prelaza i skretnice na području stanice Resnik, biće obustavljen železnički saobraćaj na deonicama Resnik – Bela reka i Resnik – Pinosava. Zbog toga će biti promenjena i organizacija putničkog železničkog saobraćaja na prugama iz Beograda ka Užicu i Nišu.

Promene u organizaciji saobraćaja na barskoj pruzi:

Tako će jutarnji voz koji polazi iz Bara za Topčider u 08.20 sati, u periodu od 7. do 9. avgusta saobraćati iz Crne Gore samo do Lazarevca, a „Srbija Voz“ će za putnike iz ovih vozova organizovati autobuski prevoz od Lazarevca do Topčidera.

Za putnike jutarnjeg voza koji iz Topčidera za Bar polazi u 09.21 sati, „Srbija Voz“ u periodu od 7. do 9. avgusta organizuje po redu vožnje autobuski prevoz od Topčidera do Lazarevca, da bi putnici nastavili putovanje vozom od Lazarevca do Bara.

Jutarnji vozovi između Topčidera i Bara u svom sastavu u ovom periodu neće imati vagone za prevoz praćenih automobila.

Večernji vozovi koji iz Bara za Topčider polaze u 19.00 sati, u periodu od 6. do 8. avgusta, kao i iz Topčidera za Bar u 21.21 sati 7. i 8. avgusta, saobraćaće pomoćnim prevoznim putem preko Male Krsne, Lapova, Kraljeva i Užica. U svom sastavu večernji vozovi između Topčidera i Bara u ovom periodu imaće vagone za prevoz praćenih automobila, ali upravo zbog toga ovi vozovi neće ulaziti u stanicu Požega.  

Vozovi koji polaze iz Bara za Suboticu od 6. do 8. avgusta, kao i iz Subotice za Bar od 7. do 9. avgusta, neće saobraćati između Lazarevca i Beograd Centra, ali će „Srbija Voz“ putnike iz ovih vozova organizovano prevoziti autobusima između Lazarevca i Beograd Centra.

U unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, vozovi koji iz Beograd Centra polaze za Užice u 6.22 sati, 07.21 sati, 12.21 sati, 17.06 sati i u 19.35 sati, od 7. do 9. avgusta kretaće po redu vožnje iz železničke stanice Lazarevac, dok će izostajati na relaciji Beograd Centar – Lazarevac. Voz koji iz Beograd Centra polazi za Užice u 15.35 sati, od 7. do 9. avgusta saobraća će po redu vožnje iz železničke stanice Bela reka, dok će izostajati iz saobraćaja između Beograd Centra i Bele reke.

Takođe, vozovi koji po redu vožnje iz Užica saobraćaju za Beograd Centar, od 7. do 9. avgusta saobraćaće samo do Lazarevca, a izostajati iz saobraćaja na relaciji Lazarevac – Beograd Centar. Voz koji po redu vožnje iz Užica polazi za Beograd Centar u 10.10 sati, u ovom periodu saobraćaće samo do Bele reke.

Promene u organizaciji saobraćaja na niškoj pruzi:

U međunarodnom putničkom železničkom saobraćaju vozovi koji saobraćaju između Topčidera i Soluna, odnosno Sofije, u periodu od 7. do 12. avgusta  saobraćaće umesto preko Mladenovca prugom preko Male Krsne, odnosno deonicom Velika Plana – Mala Krsna – Rakovica.

U unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, u periodu od 7. do 12. avgusta, vozovi koji saobraćaju iz Beograd Centra za Niš, saobraćaće po redu vožnje iz železničke stanice Mladenovac za Niš, a izostajati na relaciji Beograd Centar – Mladenovac.

U navedenom periodu vozovi koji bi po redu vožnje trebalo da saobraćaju iz Niša do Beograd Centra, vožnju će završavati u Mladenovcu, dok će izostati na relaciji od Mladenovca do Beograd Centra.

Voz koji bi po redu vožnje trebalo da saobraća iz Niša za Beograd Centra u 15.35 sati saobraćaće samo do Lapova, dok će voz koji bi iz Beograd Centra sa polaskom u 17.20 sati trebalo da saobraća do Niša, polaziti po redu vožnje iz železničke stanice Lapovo.

Voz koji iz Beograd Centra polazi za Stalać, kretaće po redu vožnje iz železničke stanice Mladenovac, a izostati na relaciji Beograd Centar – Mladenovac, dok će voz koji bi po redu vožnje trebalo da iz Stalaća saobraća do Beograd Centra, vožnju će u navedenom periodu završavati u Mladenovcu.

Objavljeno u Vesti