Postavljeno osvetljenje na osam putnih prelaza na najfrekventnijim deonicama na Koridoru 10 i barskoj pruzi

„Infrastruktura železnice Srbije“ u protekla dva meseca postavila je osvetljenje na osam putnih prelaza obezbeđenih savremenom automatskom opremom, na najfrekventnijim deonicama na međunarodnom železničkom Koridoru 10 između Beograda i Šida i na barskoj pruzi između Resnika i Valjeva.

Na taj način „Infrastruktura železnice Srbije“ sprovela je dodatne mere za obezbeđenje bezbednog odvijanja železničkog i drumskog saobraćaja na najfrekventnijim putnim prelazima na Koridoru 10 i barskoj pruzi.

Na magistralnoj pruzi Beograd – Šid osveteljena su tri putna prelaza, i to između stanica Golubinci i Putinci, zatim između stanica Putinci i Ruma kao i između stanica Martinci i Kukujevci.  

Na barskoj pruzi osvetljeno je pet putnih prelaza između Divaca i Valjeva, i to putni prelazi „Kristal“, „Lukavac“, „Antonića kapija“, „Popučke“ i „Grabovački“.

Pored osvetljenja, na ovoj deonici barske pruge, u zoni naseljenog mesta „Popučke“ postavljene su i vibro trake na daljinama od 80, 120 i 240 metara ispred zone putnog prelaza kao dodatne mere upozorenja sa ciljem povećanja bezbednosti železničkog i drumskog saobraćaja.

U prvoj polovini avgusta vibro trake biće ugrađene i na putnim prelazima „Kristal“ i „Antonića kapija“, na barskoj pruzi između Divaca i Valjeva.

Postavljanjem vibro traka usporava se drumski saobraćaj u blizini putnih prelaza, pa će vozači biti prinuđeni da smanje brzinu vozila u ovoj zoni, čime se povećava bezbednost saobraćaja i smanjuje broj nesreća na putnim prelazima.

„Infrastruktura železnice Srbije“ sve ove mere povećanja bezbednosti na putnim prelazima između Beograda i Šida, odnosno između stanica Divci i Valjevo na barskoj pruzi, realizovala je i sopstvenih sredstava.

 

USKORO VIDEO NADZOR NA 40 PUTNIH PRELAZA

           

„Infrastruktura železnice Srbije“ planira da u narednom periodu ugradi sto kilometara optičkih kablova, preko kojih će funkcionisati sistem video nadzora na 40 putnih prelaza u Srbiji. Ti putni prelazi biće i osvetljeni.

Sredstva u iznosu od tri i po miliona evra su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a tender za rehabilitaciju elektrotehničkih postrojenja  objavljen je početkom jula 2018. godine.

Posted in Vesti.