Otvoren info pult u Beograd Centru

U prethodnih šest dana železnički saobraćaj u novoj glavnoj železničkoj stanici Beograd centar u Prokopu funkcionisao je bez ikakvih problema i ova stanica u praksi potvrđuje da svakodnevno može da primi 195 putničkih vozova i veliki broj putnika. 

Rukovodstvo i stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ svakodnevno su u Prokopu i analizirajući situaciju nastoje da iz dana u dan unapređuju kvalitet usluge i putnicima ponude što više potrebnih sadržaja.

Tako je Infrastruktura železnice Srbije“ juče u novoj glavnoj prestoničkoj železničkoj stanici Beograd Centar u Prokopu, otvorila  Info pult.

Radnici ove železničke kompanije biće na raspolaganju putnicima u novom objektu, kako bi im pomogli da brže i lakše stignu do blagajne, čekaonice ili perona sa kojih im polaze vozovi, ali i da se snađu kako da stignu do pojedinih delova grada. U Beograd Centru, nakon što je međunarodni putnički železnički saobraćaj 1. jula preseljen u ovaj objekat, vidno je prisutan veliki broj stranaca u stanici, pa su im informacije radnika „Infrastrukture železnice Srbije“ svakako više nego dragocene.

Danas su u železničkoj stanici Beograd Centar postavljeni automati za hladne i tople napitke, a narednih dana Poštanska štedionica će u Prokopu postaviti  i bankomat.

Već duže vreme u Beograd Centru radi i policijska stanica, a proteklih dana počela je sa radom i ambulanta Zavoda za zdravstvenu zaštitu železničara, koja može putnicima i posetiocima stanice da pruži medicinsku pomoć.

„Infrastruktura železnice Srbije“ postaviće u stanici Beograd Centar i dva lifta. Građevinska dozvola je već dobijena i pokrenut je postupak nabavke liftova, pa se očekuje da za oko tri meseca u Prokopu počnu da rade i novi liftovi.

Na taj način, osim svoje osnovne delatnosti, „Infrastruktura železnice Srbije“  u praksi je pokazala i svoju odgovornost i brigu za putnike.

 

 

 

Posted in Vesti.