Железница пригодно испратила железничара и фудбалског судију Милована Ристића, на Мундијал у Русију

„Инфраструктура железнице Србије“ на пригодан и достојан начин испратила је Милована Ристића, радника ове железничке компаније и фудбалског судију, на Светско првенство које средином овог месеца почиње у Русији.

Милован Ристић, који ће на Светском фудбалском првенству у Русији бити помоћни судија као члан судијске екипе из Србије на челу са главним судијом Милорадом Мажићем, запослен је у „Инфраструктури железнице Србије“, у Одељењу за електро – енергетска постројења и на железници ради већ скоро четврт века.

Мирољуб Јевтић, генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“  симболично је уручио Ристићу црвену заставицу, обавезно средство за рад отправника возова и неизоставни део опреме фудбалског судије. Генерални директор Јевтић и по једну железничку пиштаљку симболично је уручио Ристићу, за њега и главног судију Мажића.

-Железница је огроман систем, и у њему ради велики број људи који су значајни и у другим областима, као што су наука, култура или спорт. На железници је до сада радило 23 запослених, који су били носиоци медаља на европским и светским такмичењима или Олимпијадама. Ово је била прилика да поздравимo нашег дивног колегу Милована Ристића и пожелимо му срећан пут и пуно среће на Светском фудбалском првенству, – рекао је генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић, уручујући симболичне поклоне колеги Ристићу, и наставио:

-Судијски тим у чијем је саставу допринео је угледу Србије успешно судећи финале фудбалске Лиге шампиона, а не сумњамо да ће својим знањем и спортском храброшћу осветлити образ и на Мундијалу. Ми ћемо сви навијати за нашу фудбалску репрезентацију, али и за судијски тим, у којем ће бити и железничар Милован Ристић, – истакао је Јевтић.        

Железничар и фудбалски судија Милован Ристић истакао је да професионално бављење спортом захтева пуно одрицања и да без подршке и разумевања железнице не би могао да оствари овакве успехе.

Руководиоци и колеге за њега кажу да је на послу доследан и прави „тимски играч“ и да на њега сви могу да се угледају када су заједништво и тимски дух на железници у питању. Професионално стручан и озбиљан, лично изузетно позитиван. 

Учешће на Светском фудбалском првенству свакако ће за Ристића представљати врхунац досадашње судијске каријере.

Истовремено, он представља и прави пример да уз добру организацију, план и разумевање,  одговоран посао и врхунски спорт могу заједно.

На тај начин генерални директор и менаџмент „Инфраструктуре железнице Србије“ свом колеги пожелели су срећан пут у Русију и успешно суђење на Светском првенству.

Тако ће ова железничка компанија имати свог представника и активног учесника на светском фудбалском првенству у Русији.

Сусрету су присуствовали и генерални директори осталих железничких компанија, „Србија Воза“, „Србија Карга“ и „Железница Србије“ ад.

Posted in Вести.