Železnica prigodno ispratila železničara i fudbalskog sudiju Milovana Ristića, na Mundijal u Rusiju

„Infrastruktura železnice Srbije“ na prigodan i dostojan način ispratila je Milovana Ristića, radnika ove železničke kompanije i fudbalskog sudiju, na Svetsko prvenstvo koje sredinom ovog meseca počinje u Rusiji.

Milovan Ristić, koji će na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji biti pomoćni sudija kao član sudijske ekipe iz Srbije na čelu sa glavnim sudijom Miloradom Mažićem, zaposlen je u „Infrastrukturi železnice Srbije“, u Odeljenju za elektro – energetska postrojenja i na železnici radi već skoro četvrt veka.

Miroljub Jevtić, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“  simbolično je uručio Ristiću crvenu zastavicu, obavezno sredstvo za rad otpravnika vozova i neizostavni deo opreme fudbalskog sudije. Generalni direktor Jevtić i po jednu železničku pištaljku simbolično je uručio Ristiću, za njega i glavnog sudiju Mažića.

-Železnica je ogroman sistem, i u njemu radi veliki broj ljudi koji su značajni i u drugim oblastima, kao što su nauka, kultura ili sport. Na železnici je do sada radilo 23 zaposlenih, koji su bili nosioci medalja na evropskim i svetskim takmičenjima ili Olimpijadama. Ovo je bila prilika da pozdravimo našeg divnog kolegu Milovana Ristića i poželimo mu srećan put i puno sreće na Svetskom fudbalskom prvenstvu, – rekao je generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić, uručujući simbolične poklone kolegi Ristiću, i nastavio:

-Sudijski tim u čijem je sastavu doprineo je ugledu Srbije uspešno sudeći finale fudbalske Lige šampiona, a ne sumnjamo da će svojim znanjem i sportskom hrabrošću osvetliti obraz i na Mundijalu. Mi ćemo svi navijati za našu fudbalsku reprezentaciju, ali i za sudijski tim, u kojem će biti i železničar Milovan Ristić, – istakao je Jevtić.        

Železničar i fudbalski sudija Milovan Ristić istakao je da profesionalno bavljenje sportom zahteva puno odricanja i da bez podrške i razumevanja železnice ne bi mogao da ostvari ovakve uspehe.

Rukovodioci i kolege za njega kažu da je na poslu dosledan i pravi „timski igrač“ i da na njega svi mogu da se ugledaju kada su zajedništvo i timski duh na železnici u pitanju. Profesionalno stručan i ozbiljan, lično izuzetno pozitivan. 

Učešće na Svetskom fudbalskom prvenstvu svakako će za Ristića predstavljati vrhunac dosadašnje sudijske karijere.

Istovremeno, on predstavlja i pravi primer da uz dobru organizaciju, plan i razumevanje,  odgovoran posao i vrhunski sport mogu zajedno.

Na taj način generalni direktor i menadžment „Infrastrukture železnice Srbije“ svom kolegi poželeli su srećan put u Rusiju i uspešno suđenje na Svetskom prvenstvu.

Tako će ova železnička kompanija imati svog predstavnika i aktivnog učesnika na svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

Susretu su prisustvovali i generalni direktori ostalih železničkih kompanija, „Srbija Voza“, „Srbija Karga“ i „Železnica Srbije“ ad.

Posted in Vesti.