Večeras krenuo poslednji voz iz Glavne stanice Beograd, od 1. jula vozovi iz Beograd Centra

U subotu, 30. juna 2018. godine, u 20.40 sati, iz Glavne železničke stanice Beograd krenuo je poslednji voz za Budimpeštu.

 

U prisustvu rukovodstva „Infrastrukture železnice Srbije“, na čelu sa generalnim direktorom Miroljubom Jevtićem, tačno u minut otpravnik vozova Ćalina Ćuro dao je znak da krene poslednji voz iz Glavne železničke stanice Beograd.

Poslednji raport u Glavnoj železničkoj stanici Beograd generalnom direktoru Miroljubu Jevtiću podnela je šef stanice Ivana Gerzić.

 

 

Polasku poslednjeg voza iz stanice Beograd prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica.

“Infrastruktura železnice Srbije“ od nedelje, 1. jula 2018. godine u potpunosti će obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd, kao i na području kompleksa stanice Beograd. To znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto Beograd Glavna stanica.

Tokom čitavog dana u železničku stanicu Beograd dolazili su posetioci kako bi bili svedoci poslednjeg dana funkcionisanja železničkog saobraćaja u njoj i iz nje ispratili zadnje vozove.

Simbolično, polasku poslednjeg voza prisustvovao je i železnički penzioner Đurađ Majstorović, koji ima 82 godine, i bio je dugogodišnji otpravnik vozova i šef Glavne železničke stanice Beograd.

Kompletan železnički saobraćaj od 1. jula biće preusmeren u stanicu Beograd Centar. To znači da će za vozove u međunarodnom i unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju od 1. jula 2018. godine, polazna i dolazna stanica biti stanica Beograd Centar u Prokopu. Dva para međunarodnih vozova, koji saobraćaju između Beograda i Bara od 16.juna već su preusmereni u železničku stanicu Topčider.

Objavljeno u Vesti