Uspostavljen saobraćaj kod Ripanj tunela nakon bujica i poplava, popravka pruge kod Kolara do 10. jula

“Infrastruktura železnice Srbije“ u subotu, 30. juna u 18.10 sati, osposobila je za železnički saobraćaj prugu između Beograda i Niša, preko Mladenovca, nakon što je bio obustavljen prošle noći zbog velikih bujica i vode kod Ripanj tunela.

Ljudstvo i mehanizacija „Infrastrukture železnice Srbije“ najpre su u ranim jutarnjim satima podigli na prugu elektromotornu garnituru putničkog voza „Štadler“, koja je usled velikih padavina i bujičnih voda sa jednom svojom osovinom iskliznula sa pruge tokom prethodne noći. Danas u 18.10 sati na šine je podignuta i lokomotiva teretnog voza, koja je takođe prošle noći zbog poplave iskliznula sa koloseka.

Uprkos velikoj i jakoj kiši, koja je tokom čitavog dana padala u ovom delu zemlje, „Infrastruktura železnice Srbije“ uspela je da tokom današnjeg dana osposobi prugu kod Ripanj tunela za funkcionisanje železničkog saobraćaja.

Od petka u 22 sata u prekidu je i železnički saobraćaj između Beograda i Male Krsne, zbog velikih bujica i vode koja je bila oko metar i po iznad koloseka u mestu Kolari.

Nakon što se tokom današnjeg dana voda povukla sa pruge, stručne ekipe „Infrastrukture železnice Srbije“ konstatovale su da je bujica u Kolarima na pet mesta odnela delove trupa pruge, ukupne dužine oko 900 metara.

Prema procenama, sanacija oštećenja na pruzi kod Kolara trajaće do 10. jula.

Radnici i mehanizacija „Infrastrukture železnice Srbije“ nastavljaju redovno da dežuraju duž srpskih pruga zbog velikih bujica i padavina širom zemlje.

Objavljeno u Vesti