Od 1. jula u stanici Beograd Centar dnevno 195 vozova, večeras poslednji polazak iz stanice Beograd Glavna

“Infrastruktura železnice Srbije“ od nedelje, 1. jula 2018. godine u potpunosti će obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd, kao i na području kompleksa stanice Beograd.

To znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto Beograd Glavna stanica.

Kompletan železnički saobraćaj biće organizovan preusmeravanjem u stanicu Beograd Centar. To znači da će za vozove u međunarodnom i unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju od 1. jula 2018. godine, polazna i dolazna stanica biti stanica Beograd Centar u Prokopu.

Dva para međunarodnih vozova, koji saobraćaju između Beograda i Bara od 16. juna već su preusmereni u železničku stanicu Topčider.

Od 1. jula u stanici Beograd Centar dnevno će saobraćati 195 vozova, i to: 16 međunarodnih, 56 lokalnih i daljinskih, 90 vozova na liniji BG Voza između Batajnice i Ovče i 33 voza na liniji BG Voza između Beograd Centra i Resnika.

Po prvi put vozovi će saobraćati između Vršca i centra Beograda, a biće po pet polazaka dnevno.

„Infrastruktura železnice Srbije“ od 1. jula u stanici Beograd Centar organizuje i nadzor nad vršenjem saobraćajne službe.

Nakon realizacije velikog broja aktivnosti, i železnička stanica „Vukov spomenik“ u potpunosti je pripremljena da od sutra kroz nju dnevno prolazi 100 vozova, i to: 90 vozova na liniji BG Voza Batajnica – Ovča i 10 vozova na relaciji Beograd Centar – Vršac.

U subotu, 30. juna, poslednji voz koji će krenuti iz Glavne železničke stanice Beograd je međunarodni voz za Budimpeštu u 21.45 sati.

Objavljeno u Vesti