Од 1. јула у станици Београд Центар дневно 195 возова, вечерас последњи полазак из станице Београд Главна

“Инфраструктура железнице Србије“ од недеље, 1. јула 2018. године у потпуности ће обуставити железнички саобраћај у Главној железничкој станици Београд, као и на подручју комплекса станице Београд.

То значи да се од 1. јула укида железничко службено место Београд Главна станица.

Комплетан железнички саобраћај биће организован преусмеравањем у станицу Београд Центар. То значи да ће за возове у међународном и унутрашњем путничком железничком саобраћају од 1. јула 2018. године, полазна и долазна станица бити станица Београд Центар у Прокопу.

Два пара међународних возова, који саобраћају између Београда и Бара од 16. јуна већ су преусмерени у железничку станицу Топчидер.

Од 1. јула у станици Београд Центар дневно ће саобраћати 195 возова, и то: 16 међународних, 56 локалних и даљинских, 90 возова на линији БГ Воза између Батајнице и Овче и 33 воза на линији БГ Воза између Београд Центра и Ресника.

По први пут возови ће саобраћати између Вршца и центра Београда, а биће по пет полазака дневно.

„Инфраструктура железнице Србије“ од 1. јула у станици Београд Центар организује и надзор над вршењем саобраћајне службе.

Након реализације великог броја активности, и железничка станица „Вуков споменик“ у потпуности је припремљена да од сутра кроз њу дневно пролази 100 возова, и то: 90 возова на линији БГ Воза Батајница – Овча и 10 возова на релацији Београд Центар – Вршац.

У суботу, 30. јуна, последњи воз који ће кренути из Главне железничке станице Београд је међународни воз за Будимпешту у 21.45 сати.

Posted in Вести.