Na putnom prelazu „Popučke“, na pruzi Resnik – Valjevo, postavljena led rasveta i vibro trake

„Infrastruktura železnica Srbije“  postavila je led rasvetu i vibro trake na putnom prelazu „Popučke“, na pruzi Resnik – Valjevo,  kako bi se povećala bezbednost na ovom mestu.

Postavljanjem led rasvete omogućena je znatno bolja i veća vidljivost na putnom prelazu „Popučke“, posebno u noćnim uslovima. Uz to, postavljanjem vibro traka na putu pre nailaska na putni prelaz, vozači drumskih vozila biće prinuđeni da smanje brzinu i dodatno upozoreni na blizinu pruge.

Na taj način, vozači drumskih vozila biće ranije upozoreni da je neophodno da u vožnji dodatno povećaju oprez.

Zbog proširenja magistralnog puta pored pruge Resnik – Valjevo, koje je rađeno pre desetak godina, ose puta i pruge nalaze se na samo nekoliko metara udaljenosti, zbog čega nije moguće postavljanje branika i polubranika na ovom putnom prelazu.

 

Zbog toga je „Infrastruktura železnice Srbije“, u sopstvenoj organizaciji i o svom trošku postavila led rasvetu i vibro trake na putnom prelazu u Popučkama, kao jedan od načina povećanja bezbednosti saobraćaja.

Pored putnog prelaza „Popučke“, led rasveta je ugrađena na putnom prelazu „Antonić kapija“ i prvom putnom prelazu od stanice Divci ka Valjevu, dok će vibro trake do kraja juna biti postavljene i na putnom prelazu „Antonić kapija“.

 

 

Posted in Vesti.