U Lapovu predavanje za učenike koji svakodnevno prelaze prugu

– Akcija „Pravilno je bezbedno“, koju je „Infrastruktura železnice Srbije“ organizovala u našoj školi, izuzetno je važna za učenike. Naša škola nalazi se sa druge strane pruge, pa su učenici svakodnevno prinuđeni da prelaze prugu prilikom dolaska u školu i povratka nakon nastave kući. Predavanje kojem su prisustvovali, svakako će im pomoći da samostalno, bezbedno i pravilno prelaze prugu, – rekla je Slavica Tomić, direktorka Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Lapovu.

U ovoj školi edukativni tim „Infrastrukture železnice Srbije“ održao je 10. maja predavanje u okviru društveno odgovorne akcije „Pravilno je bezbedno“ o bezbednosti na putnim prelazima i u blizini pruge. U multimedijalnom, interaktivnom predavanju aktivno je učestvovalo oko 150 učenika mlađih razreda.

Predavanje u osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Lapovu održano je u finišu akcije „Pravilno je bezbedno“ u ovoj školskoj godini. Preostalo je samo da još 11. maja predavanja budu održana u Čortanovcima, Inđiji i Sremskoj Mitrovici, nakon čega že uslediti pauza do naredne školske godine.

Inače, akcija „Pravilno je bezbedno“ koja je organizovana u Lapovu, u skladu je sa jednim od osnovnih principa same kampanje, da se predavanja prioritetno održavaju upravo u školama koje su u blizini pruge i putnih prelaza, kakav je slučaj i sa Osnovnom školom „Svetozar Marković“.

Posted in Oprez! Izaberi život! and tagged .