U Inđiji uz modernizaciju i o bezbednosti

Infrastruktura železnice Srbije“ edukativnu, društveno odgovornu kampanju „Pravilno je bezbedno“  sa ciljem povećanja bezbednosti na putnim prelazima i u blizini pruge, organizovala je 11. maja u osnovoj školi „Dušan Jerković“ u Inđiji.

Predavanjima je prisustvovalo 120 učenika mlađih razreda ove osnovne škole, a direktor Jovo Komazec istakao je da škola prihvata sve akcije i kampanje čiji je cilj povećanje bezbednosti učenika.

– Izuzetno je značajno da učenike upoznamo sa ponađanjem na putnim prelazima, u blizini pruge i vozova, ili u železničkim stanicama, – rekao je direktor škole Komazec. 

Akcija “Pravilno je bezbedno“, koju je „Infrastruktura železnice Srbije“ organizovala u osnovnoj školi u Inđiji ima još veći značaj, jer su u ovom gradu trenutno u toku veoma obimni radovi, u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Stare Pazove i Novog Sada.

Naime, u železničkoj stanici Inđija u toku su radovi na uklanjanju koloseka, pa će i vozovi u narednih osam meseci umesto prugom Stara Pazova – Inđija, saobraćati zaobilaznim pravcem Stara Pazova – Golubinci – Inđija.

Radove  na čitavoj deonici Stara Pazova – Novi Sad, koji su započeli sredinom marta, kao i u železničkoj stanici Inđija,  izvodi ruska kompanija „RŽD Internešnl“, a izgradnja nove pruge duge nešto više od 40 kilometara, biće završena za četiri godine.

Zahvaljujući tome, osnovci iz Inđije će se u godinama pred nama svakodnevno susretati sa izuzetno modernom i razvijenom železničkom infrastrukturom i brzim vozovima u svojoj blizini.

Posted in Oprez! Izaberi život! and tagged .