„Pravilno je bezbedno“ u Rumi

Infrastruktura železnice Srbije“ akciju „Pravilno je bezbedno“ uspešno je 4. maja organizovala u Rumi

Oko petsto učenika mlađih razreda osnovnih škola u Rumi obuhvaćeno je društveno odgovornom, edukativnom kampanjom „Pravilno je bezbedno“, koju je „Infrastruktura železnice Srbije“ organizovala u ovom gradu 3. Maja.

Oko 150 učenika trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole „veljko Dugošević“, oko 250 mlađih osnovaca u Osnovnoj školi „Zmaj Jovan Jovanović“ i oko 100 učenika trećeg razreda u Osnovnoj školi „Dušan Jerković“ aktivno je učestvovalo u multimedijalnoj prezentaciji edukativnog tima „Infrastrukture železnice Srbije“, koja ima za cilj povećanje bezbednosti na putnim prelazima.

Edukatori „Infrastrukture železnice Srbije“ putem interaktivne komunikacije, podučava osnovce osnovnim pravilima bezbednog ponašanja na putnim prelazima i u blizini pruge.

Učenici iz sve tri osnovne škole u Rumi ne samo da su pažljivo pratili ova predavanja, već su svojim odgovorima i aktivno učestvovali u prezentaciji, a zanimljivo je i da su zaposleni u ovim školama imali niz predloga kako da akcija bude uspešnija, a bezbednost na putnim prelazima na višem nivou.

-Svaka kampanja o bezbednosti u saobraćaju važna je za učenike. Naši učenici prilikom dolaska u školu ne prelaze prugu i malo dece koristi železnici. Ali u Rumi imamo železničku stanicu, ima i dosta vozova i zato je veoma korisno da đaci čuju kako treba da se ponašaju na putnim prelazima i u blizini pruge, – kaže direktorka škole „Veljko Dugošević“ Jasmina Vukanović.

I Žaklina Negovanović, pomoćnica direktora osnovne škole „Zmaj Jovan Jovanović“ istakla je da je kampanja „Infrastrukture železnice Srbije“ veoma korisna i pozitivna, i dodala:

-Učenici se kroz nastavno gradivo upoznaju sa kulturom ponašanja u saobraćaju, ali je ovo izuzetna prilika i da se upoznaju sa pravilnim i bezbednim ponašanjem na putnim prelazima. To se posebno odnosi na najmlađe učenike, koji se na ovaj način možda i prvi put susreću sa ovom temom.

Posted in Oprez! Izaberi život! and tagged .