„Infrastruktura železnice Srbije“ zaposlila 43 novih radnika u izvršnim službama

Infrastruktura železnice Srbije“  primila je 43 radnika izvršnih službi u radni odnos na određeno vreme od godinu dana, do polaganja stručnog ispita.

Novozaposleni radnici do posla su došli nakon sprovedenog javnog konkursa, a počinju da rade od danas, 15. maja i to u železničkim čvorovima Užice, Subotica i Ruma, dakle tamo gde je to bilo i najpotrebnije.

Posao je dobilo 24 otpravnika vozova, koji će poslove na određeno vreme do polaganja stručnih ispita obavljati u Subotici i Užicu. Interesantno je da se za posao otpravnika vozova prijavilo čak četiri puta više kandidata nego što je traženo.

Pored otpravnika vozova, od danas je u „Infrastrukturi železnice Srbije“  počelo da radi i 19 saobraćajno transportnih radnika, od kojih je 16 primljeno u Rumi, a troje u Subotici.

Po prvi put, prijavljeni na konkursu za otpravnike vozova polagali su test znanja i poznavanja propisa, na osnovu čega je „Infrastruktura železnice Srbije“ u radni odnos primila najbolje kadrove.

Prijem zaposlenih u „Infrastrukturi železnice Srbije“ realizovan je uz saglasnost Vlade Republike Srbije, na osnovu obrazloženog predloga ove železničke kompanije.

Realizacija planiranog prijema zaposlenih u izvršnim službama sprovedena je sa  ciljem uvođenja profesionalizacije u poslovanju Društva i podmlađivanja postojećeg kadra zaposlenih, uzimajući u obzir činjenicu da je prosečna starost u Društvu 46,3 godina.

Krajem 2017. godine „Infrastruktura železnice Srbije“ u radni odnos primila je deset visokoobrazovanih i stručnih inženjera sa potrebnim licencama, koji će raditi na upravljanju projektom izgradnje pruge za velike brzine Beograd – Budimpešta.

„Infrastruktura železnice Srbije“ je kompanija koja se zahvaljujući procesu sveobuhvatne modernizacije, reformama i aktuelnim projektima ubrzano razvija i napreduje, pa je kao takva sve atraktivnija za zapošljavanje izvršnog osoblja, kao i stručnih, visokoobrazovanih kadrova. Prijem u radni odnos 43 otpravnika vozova i saobraćajno transportnih radnika to još jednom i potvrđuje.

Posted in Vesti.