Zbog završnih radova na izgradnji Žeželjevog mosta, obustava železničkog saobraćaja između Petrovaradina i Novog Sada, u trajanju od 37 sati

U okviru završnih radova na izgradnji Žeželjevog mosta, preko Dunava u Novom Sadu, biće u potpunosti obustavljen železnički saobraćaj između Petrovaradina i Novog Sada, u periodu od danas, 5. aprila 2018. godine u 23.10 sati, do subote, 7. aprila 2018. godine do 12.00 sati.
U navedenom periodu izvodiće se radovi na montaži kontaktne mreže na novom mostu.

Navedeni radovi uslovili su promenu organizacije saobraćaja na delu pruge Beograd – Stara Pazova – Novi Sad.
Tokom izvođenja radova na Žeželjevom mostu u navedenom periodu, međunarodni vozovi za Budimpeštu i Beč, saobraćaće od i do stanice Novi Sad. Železnička kompanija za prevoz putnika „Srbija Voz“ putnicima će obezbediti autobuski prevoz na relaciji Novi Sad – Beograd – Novi Sad .
Vozovi iz unutrašnjeg saobraćaja iz pravca Beograda saobraćaju od i do stanice Petrovaradin, a iz pravca Subotice saobraćaju do i od Novog Sada. Vozovi izostaju na relaciji Petrovaradin – Novi Sad – Petrovaradin. Za putnike vozova iz unutrašnjeg saobraćaja nije organizovan prevoz autobusima na pomenutoj relaciji.
Zbog infrastrukturnih radova u pomenutom periodu biće otkazan voz koji iz Novog Sada polazi u 14:05 časova za Novi Beograd, iz Novog Beograda u 16:05 časova za Novi Sad, kao i iz Subotice u 20:38 časova za Novi Sad.

Posted in Vesti.