У Косјерићу 350 ученика, акција и у Пожеги

Школске просторије у Основној школи „Мита Игумановић“ у Косјерићу биле су мале да 20. априла приме све ученике млађих разреда који су желели да учествују у едукативној, мултимедијалној презентацији „Инфраструктуре железнице Србије“ о безбедности на путним прелазима и у близини пруге.

Акција „Правилно је безбедно“ одржана је зато у Дому културе у Косјерићу, а у њој је учествовало око 350 ученика. Осим свих ученика од првог до четвртог разреда Основне школе „Мита Игумановић“ у Косјерићу, презентацију су пратили и ученици из издвојених одељења.

И овом приликом доказано је да је сарадња са основним школама широм Србије у организацији акције била изузетно успешна и на високом нивоу, као и да су директори и запослени у школама својим ангажовањем не само максимално подржали реализацију акције „Правилно је безбедно“, већ и показали своју пуну заинтересованост за правилно и безбедно понашање ученика на путним прелазима и у близини школе.

Велики број млађих основаца из Косјерића не само да је пажљиво пратио предавања едукативног тима „Инфраструктуре железнице Србије“, већ су и изузетно активно учествовали у презентацији, показавши да су савладали основна знања правилног и безбедног понашања на путним прелазима и у близини пруге.

-Подржавамо кампању и зато смо на презентацију довели не само све ученике млађих разреда из наше основне школе, већ и из издвојених одељења. Многи од њих свакодневно прелазе пругу и зато је јако битно да на време савладају сва правила безбедног понашања у близини пруге, – рекла је помоћница директора Основне школе „Мита Игумановић“ Миланка Павловић.

У Основној школи „Емилија Остојић“ у Пожеги предавањима је присуствовало 70 ученика, из свих одељења од првог до четвртог разреда.

Према речима Мирјане Василијевић, директорке ове основне школе, оваква акција „Инфраструктуре железница Србије“ изузетно је значајна за цео град, због близине пруге. Она је истакла да је у прошлости било и несрећа у овом граду на путним прелазима, и да је управо зато оваква иницијатива и добра идеја прави пут и начин да ученици науче правила безбедног понашања и на тај начин се сачувају животи. 

           

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .