U akciji “Pravilno je bezbedno” još tri subotičke škole

„Infrastruktura Železnice Srbije“ uspešno je danas, 18. aprila nastavila društveno odgovornu kampanju pod nazivom „Pravilno je bezbedno“ u subotičkim osnovnim školama, namenjenu učenicima mlađih razreda osnovnih škola, sa ciljem povećanja bezbednosti na putnim prelazima i u blizini pruge.

Edukativni tim „Infrastrukture železnice Srbije“ održao je predavanja u tri osnovne škole. Multimedijalnu prezentaciju o pravilnom i bezbednom ponašanju na železnici tim edukatora „Infrastrukture železnice Srbije“ održao je u subotičkim osnovnim školama: „Jovan Jovanović Zmaj“, „Jovan Mikić“ i „Kizur Ištvan“. Predavanja je pratilo ukupno oko 550 učenika iz ove tri osnovne škole.

U osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ edukativnim predavanjima prisustvovalo je oko 300 đaka od prvog do četvrtog razreda, koji su zainteresovano pratili i aktivno učestvovali u prezentaciji. U drugoj osnovnoj školi „ Jovan Mikić“ prezentaciji je prisustvovalo oko 130 učenika. I 120 učenika trećeg i četvrtog razreda osnovne škole „Kizur Ištvan“ pažljivo je pratilo prezentaciju o bezbednosti na putnim prelazima, postavljajući stručnom timu „Infrastrukture železnice Srbije“ veliki broj zanimljivih pitanja o železnici i vozovima.

Kroz ove multimedijalne prezentacije deca su se putem interaktivne komunikacije i aktivnog učestvovanja upoznavala sa osnovnim pravilima bezbednog ponašanja na putnim prelazima i u blizini pruge.

Akciju „Pravilno je bezbedno“ „Infrastruktura železnice Srbije“ organizuje u okviru međunarodne železničke oraganizacije ILKAD, pod pokroviteljstvom Međunarodne železničke unije.

Akcija u Subotici organizovana je u odličnoj saradnji sa lokalnom samoupravom Grada Subotica. Prethodne nedelje u Subotici je akcija već organizovana u tri osnovne škole, kada je u njoj učestvovalo oko 450 učenika iz Osnovnih škola „Sečenjii Ištvan“, „Đuro Salaj“ i „Matko Vuković“ u Malom Bajmoku.

To znači da je sa današnjim edukativnim predavanjima oko hiljadu osnovaca iz Subotice bilo obuhvaćeno akcijom „Pravilno je bezbedno“.

I ovaj put, kao i prethodne nedelje, veliku pomoć u organizaciji i realizaciji akcije „Pravilno je bezbedno“ u Subotici pružio je otpravnik vozova Dragoja Bilbija, koji je školarcima na zanimljiv način pričao o lepoti i težini železničkog posla.

Nova predavanja u Subotici zakazana su za 25. april, kada će multimedijalna predavanja biti održana u još tri osnovne škole.

Posted in Oprez! Izaberi život! and tagged .