BG vozovi između Resnika i Beograd Centra redovni

Vozovi iz sistema BG voza, na relaciji Resnik – Beograd Centar, kasnili su samo prvog dana saobraćaja, 13. aprila. Razlog za to bilo je je preventivno uvođenje lagane vožnje, zbog ugradnje izuzetno komplikovanog ukrštaja sastavljenog od četiri takozvane „engleske skretnice“, koji je sada po prvi put ugrađen u ovom delu Evrope.

Ukidanje lagane vožnje i uvođenje još jedne garniture od strane „Srbija Voza“ (kako bi se izbeglo eventualno kašnjenje zbog zadržavanja voza u obrtnim stanicama), već juče, drugog dana saobraćaja pokazalo je da „radovi nisu izvedeni traljavo i da nisu zbrzani“ kako su komentarisali pojedini mediji, jer su svi BG vozovi između Resnika i Prokopa pokrenuti na vreme, a tako će biti i ubuduće.

Radovi na podhodnicima i na nezavršenim kolosecima u Resniku su vezani za dodatne radove koje „Infrastruktura železnice Srbije“ izvodi da bi, koliko je to u njenoj ingerenciji, rešila neke od bitnih problema stanovnika opštine Rakovica.

Reč je o radovima koji nisu bili predviđeni prvobnitnim ugovorom o modernizaciji deonice Rasputnica (G) – Rakovica – Resnik. Ovi radovi neće uticati na poremećaj reda vožnje vozova u sistemu BG voza. Planira se da dodatni radovi, kao i radovi koji su u vezi sa njima budu završeni do kraja juna ove godine.

Redovna linija BG Voza na relaciji Resnik – Beograd Centar – Resnik, uspostavljena je 13. aprila 2018, nakon što je „Infrastruktura železnice Srbije“ u roku, kako je i planirano završila radove na modernizaciji deonice Rasputnica G (Topčider) – Rakovica – Resnik, neophodne za funkcionisanje železničkog saobraćaja.

Posted in Vesti.