У акцији “Правилно је безбедно” још три суботичке школе

„Инфраструктура Железнице Србије“ успешно је данас, 18. априла наставила друштвено одговорну кампању под називом „Правилно је безбедно“ у суботичким основним школама, намењену ученицима млађих разреда основних школа, са циљем повећања безбедности на путним прелазима и у близини пруге.

Читајте даље

Генерална скупштина железничког робног коридора Алпи – Западни Балкан у Београду

Генерална скупштина железничког робног коридора Алпи-Западни Балкан (у оснивању) одржана је 5.априла  2018.године у Београду.

„Инфраструктура железнице Србије“ била је организатор овог састанка, а поред домаћина присуствовали су и представници компанија железничке инфраструктуре из Аустрије (ÖBB-Infrastruktur AG), Словеније (SŽ Infrastruktura), Хрватске (HŽ Infrastruktura) и Бугарске (NRIC).

Читајте даље

„ЕУ подршка развоју железничког саобраћаја у Бугарској и на Западном Балкану“

Европска интеграција Западног Балкана један је од приоритета председавања Бугарске Саветом Европске уније са нагласком на јачање регионалне сарадње, унапређење добросуседских односа и наставка успостављања Јединственог европског железничког простора. Сходно томе организован је семинар на високом нивоу Бугарског председавања ЕУ у Софији 13. априла. Овим поводом уприличена је и свечана вечера у организацији Shift2Rail JU чији је суоснивач Европска комисија, железничка предузећа и Група држава чланица (државе чланице ЕУ + придружене државе кроз програм Хоризион 2020), како би се упознали са учесницима из земаља ЗБ и представили истраживачко-иновациони рад, намењен постизању атрактивности и конкурентности у железничком саобраћају.

Читајте даље