Prilikom nesreće u Vranjskoj Banji, putni prelaz je oštećen, popravka do 13. marta

Putni prelaz na ulasku u Vranjsku Banju oštećen je u nesreći koja se na tom mestu dogodila  27. februara, i zbog toga je u kvaru i ne radi.

Signalno-sigurnosna oprema na ovom putnom prelazu biće popravljena i osposobljena za redovan rad do 13. marta, ali će nadležne službe učiniti maksimalne napore da posao bude što pre završen.   

Mašinovođe i železničko osoblje koje učestvuje u organizaciji saobraćaja na ovom delu pruge upoznato je sa činjenicom na putni prelaz na ulasku u Vranjsku Banju ne radi. Svi učesnici u železničkom saobraćaju o tome su u skladu sa procedurama obavešteni pismenim putem. Po železničkim pravilnicima, to znači da mašinovođe zaustavljaju železničku kompoziciju pre putnog prelaza, zvučnim signalom upozoravaju učesnike u saobraćaju, a tek kada se uvere da nema nikoga na putnom prelazu nastavljaju vožnju najmanjom dopuštenom brzinom. Tek kada voz pređe putni prelaz, vožnju nastavlja propisanom brzinom.

Podsećamo da je u utorak, 27. februara u 01.00 sati na ulasku u Vranjsku Banju, na ispravnom automatizovanom putnom prelazu obezbeđenom polubranicima, koji su u tom trenutku bili spušteni, teretni voz udario u drumsko vozilo i tom prilikom poginule su dve osobe.

„Infrastruktura železnice Srbije“ popravila je ovu deonicu pruge i pustila je u saobraćaj 28. februara u večernjim satima.. Prilikom nesreće na putnom prelazu bilo je oštećeno oko 150 metara kontaktne mreže i 165 pragova, uništene ili oštećene tri skretnice, četiri elektropostavne sprave, pet elemenata za kontrolu voznih odseka,  jedan signalni orman i teško je oštećen automatizovani putni prelaz.

Posted in Vesti.