I Šabac u akciji „Pravilno je bezbedno“

I dve osnovne škole u Šapcu priključile su se društveno odgovornoj kampanji „Infrastrukture železnice Srbije“ pod nazivom „Pravilno je bezbedno“, čiji je cilj povećanje bezbednosti na putnim prelazima.

U akciji „Pravilno je bezbedno“ 28. marta u Šapcu učestvovale su Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Janko Veselinović“, a edukativnim predavanjima i multimedijalnom prezentacijom bilo je obuhvaćeno ukupno 130 učenika mlađih razreda iz ove dve škole.

Značaj akcije organizovane u Šapcu još je veći, jer su upravo toga dana počeli radovi na rekonstrukciji pruge Šabac – Loznica, kojom putnički vozovi nisu saobraćali punih trinaest godina. Na taj način „Infrastruktura železnice Srbije“ nastavila je da akciju organizuje, između ostalih,  u onim gradovima u kojima se obnavljaju ili modernizuju pruge i železnički saobraćaj.

Četrdeset osnovaca u školi „Vuk Karadžić“ i devedeset učenika u školi „Janko Veselinović“ pažljivo je i zainteresovano pratilo predavanja edukatora „Infrastrukture železnice Srbije“ o tome kako se treba pravilno i bezbedno ponašati na putnim prelazima, u blizini pruge i na železnici. Nakon toga, školarci su pokazali da su dosta toga pokazali i naučili kada je o ovoj oblasti reč.

-Izuzetno je značajno da se bezbednost učenika istakne i poveća, i da deca idu u školu ili se iz nje vraćaju bezbedno. Kampanja „Pravilno je bezbedno“ za nas je izuzetno povoljna i značajna, posebno zbog činjenice da se u reonu naše škole učenici susreću sa putnim prelazima. Zato i na ovaj način treba doprineti povećanju bezbednosti u školi, – rekao je Dragoslav Pavlović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

– Podržavamo kampanju i zadovoljani smo što će naši učenici još nešto naučiti, osim oblasti predviđenih Nastavnim planom i programom, a to je da se na železnici ponašaju pravilno i bezbedno. Železnički saobraćaj u Šapcu nije baš razvijen, ali s obzirom na tendeciju države da se on modernizuje, zadovoljni smo što je i ova akcija „Infrastrukture železnice Srbije“ vesnik tog novog trenda, – rekla je direktorka Osnovne škole „Janko Veselinović“ Ljiljana Stojanović.

   

Objavljeno u Oprez! Izaberi život! i označeno .