Potpisan memorandum o strateškom partnerstvu i zajedničkim projektima sa ruskim železnicama

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, i generalni direktor “Ruskih železnica” Oleg Belozjorov, potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razvoju odnosa strateškog partnerstva i zajedničke realizacije infrastrukturnih železničkih projekata, i najavili nastavak saradnje na novim projektima.

Čitajte dalje

I Šabac u akciji „Pravilno je bezbedno“

I dve osnovne škole u Šapcu priključile su se društveno odgovornoj kampanji „Infrastrukture železnice Srbije“ pod nazivom „Pravilno je bezbedno“, čiji je cilj povećanje bezbednosti na putnim prelazima.

U akciji „Pravilno je bezbedno“ 28. marta u Šapcu učestvovale su Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Janko Veselinović“, a edukativnim predavanjima i multimedijalnom prezentacijom bilo je obuhvaćeno ukupno 130 učenika mlađih razreda iz ove dve škole.

Čitajte dalje

Počeo remont pruge Šabac – Brasina, nakon punih sedam decenija

U prisustvu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof.dr Zorane Mihajlović, „Infrastruktura železnice Srbije“ 28. marta u železničkoj stanici Petlovača, otpočeli su radovi na rekonstrukciji pruge Šabac – Brasina.

Radovima je obuhvaćena rekonstrukcija ukupno 24 kilometra pruge između Šapca i Brasine, i to na deonicama Petlovača – Lešnica i Loznica – Gornja Koviljača.

Čitajte dalje

Žeželjev most – simbol moderne Srbije

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, poručila je danas da je Žeželjev most simbol vizije kojoj Srbija teži, a to je da bude moderna, razvijena država, povezana sa susedima i buduća članica Evropske unije.

Čitajte dalje