U prekidu železnički saobraćaj na deonici barske pruge, između Bistrice i Prijepolja, jer je na šinama pronađena ručna bomba

Železnički saobraćaj na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja u prekidu je danas, 7. januara 2018. godine, od 15.38 sati, nakon što je čuvar pruge železničke kompanije „Infrastruktura železnice Srbije“ prilikom obilaska terena u mestu Zalug između šina uočio ručnu bombu M-75.

Rukovodstvo i stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ o ovome su odmah obavestile MUP. Specijalizovane jedinice MUP-a u izuzetno kratkom roku izašle su na lice mesta i preduzele sve potrebne bezbedonosne mere.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici barske pruge je obustavljen, a specijalizovane jedinice MUP-a zabranile su pristup mestu na kojem je pronađena bomba.

Putnički voz broj 431, koji je iz Bistrice saobraćao ka Prijepolju, sa oko 45 putnika, odmah je zaustavljen, a zatim vraćen u železničku stanicu Bistrica. Železnička kompanija „Srbija Voz“ organizovala je prevoz putnika iz ovog voza autobusima iz Bistrice do Bijelog Polja.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici barske pruge biće obustavljen, sve dok specijalizovane stručne službe MUP-a ne završe svoj posao.

Posted in Vesti.