Потписани споразуми за модернизацију пруге Ниш – Димитровград

Потпредседница српске Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, потпредседник Европске инвестиционе банке Дарио Сканапјеко и генерални директор “Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић потписали су 31. јануара у Београду два споразума о обезбеђивању око 73 милиона евра бесповратних средстава за реконструкцију и модернизацију пруге Ниш – Димитровград.

Читајте даље

“Инфраструктура железнице Србије” добила савремену опрему за осигурање путног прелаза у насељу Клење

„Инфраструктура железнице Србије“ са загребачком компанијом “ Алтпро“ и београдском  „Сигналинг“ 26. јануара на Саобраћајном факултету у Београду потписали су Уговор о донацији опреме за осигурање једног путног прелаза, која ће бити постављена у насељу Клење.

Читајте даље

У заједничкој акцији са полицијом спречена крађа колосечног прибора у Прешеву

У синхронизованој заједничкој акцији запослених у „Инфраструктури железнице Србије“, припадника полиције и чуварских служби, у недељу, 21. јануара у 21.15 сати, у железничкој станици Прешево спречена је крађа колосечног прибора, а приведене су две особе.

Читајте даље

Радови на изградњи тунела и вијадукта Чортановци, на траси пруге за велике брзине Стара Пазова-Нови Сад, иду брже од планираног, мај 2018.г.

Радови на изградњи тунела и вијадукта „Чортановци“, на траси пруге за велике брзине  Стара Пазова – Нови Сад, сада иду добро и одвијају се брже од планираног.

Читајте даље

Успостављен нови пројекат UIC под називом TALENT

Meђународна железничка унија (UIC), кроз многе своје пројекте, пружа велики допринос у погледу технолошког развоја железничког сектора. Поред тога, ова организација се труди да својим активностима унапреди и сегмент железничког сектора који се односи на људске ресурсе.

Читајте даље

Новчана награда за чувара пруге и шефа пружне деонице

Одбор директора „Инфраструктуре железнице Србије“, донео је данас одлуку да се Димитрије Ненадић, чувар пруге на пружној деоници Прибој – Пријепоље и Кајевић Фахрудин, шеф пружне деонице Прибој – Пријепоље, радници Секције за одржавање пруга Ужице, награде једнократном новчаном наградом у износу од по 50 хиљада динара.

Читајте даље

У прекиду железнички саобраћај на деоници барске пруге, између Бистрице и Пријепоља, јер је на шинама пронађена ручна бомба

Железнички саобраћај на деоници барске пруге између Бистрице и Пријепоља у прекиду је данас, 7. јануара 2018. године, од 15.38 сати, након што је чувар пруге железничке компаније „Инфраструктура железнице Србије“ приликом обиласка терена у месту Залуг између шина уочио ручну бомбу М-75.

Читајте даље

Предложено оснивање Центра за јавно-приватно партнерство за железницу

„Јавноприватно партнерство (ЈПП) може послужити као инструмент у унапређењу  железничке  мреже“, један је од закључака недавно одржане радионице у организацији Међународне железничке уније (UIC), под називом “Откључавањe финансија за железнице”.

 Читајте даље