Danas urađen i treći putni prelaz u naselju Ripanj

„Infrastruktura železnica Srbije“ danas, 29.decembra, kako je i bilo najavljeno, uredila je i treći putni prelaz u naselju Ripanj, na teritoriji beogradske opštine Voždovac, i tako na najbolji način čestitala novogodišnje i božićne praznike stanovnicima ovog naselja.

Ovim uređenjem sva tri putna prelaza za samo nedelju dana od molbe rukovodstva opštine Voždovac i inicijative dr Miroljuba Jevtića, generalnog direktora „Infrastrukture železnice Srbije“ stanovnicima Ripnja omogućeni su znatno bolji uslovi za saobraćaj preko prelaza.  Današnjim radovima na putnom prelazu za Belu zemlju, gde saobraćaju i linije gradskog prevoza, zamenjeni su pragovi, kolosečni pribor, obavljena je nivelacija terena i postavljen asfalt, čime je prevoz na ovom putnom prelazu postao znatno kvalitetniji nego do sada.

Prethodno je ove nedelje uređen putni prelaz kod železničke stanice u Ripnju, na putu Barajevo – Avala, a potom i putni prelaz koji vodi prema ripanjskom naselju Kolonija.

Uređenje ova tri putna prelaza rezultat je dogovora između rukovodstva Gradske opštine Voždovac i v.d. generalnog direktora „Infrastrukture železnica Srbije dr Miroljuba Jevtića, uz saradnju „Beograd puta“. „Infrastruktura železnica Srbije“ je u vrlo kratkom roku pronašla sredstva za ovaj građevinski zadatak koji omogućava znatno lakši i bezbedniji prelazak preko putnih prelaza.

Dogovoreno je da se u narednom periodu završe i radovi na četvrtom putnom prelazu koji se nalazi  na otvorenoj pruzi Beograd – Niš, na Koridoru 10, između Klenje i Ripanj tunel. Predviđeno je da se ovaj putni prelaz  u potpunosti automatizuje i osigura polubranicima i svetlosnom signalizacijom.

 

Posted in Vesti.