Počeli radovi na modernizaciji pruge Beograd – Budimpešta

Radovi na izgradnji i modernizaciji pruge Beograd Centar – Stara Pazova, kao prvoj deonici u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte, svečano su otvoreni na železničkoj stanici Zemun. Početku radova na manifestaciji “Kolosek za budućnost” prisustvovali su predsednica Vlade Republike  Srbije Ana Brnabić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, dr Miroljub Jevtić, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“, predstavnici kineskih kompanija koje će raditi na realizaciji projekta, kao i druge zvanice.

Čitajte dalje

Počinju radovi na modernizaciji pruge Beograd – Budimpešta

Radovi na izgradnji i modernizaciji pruge Beograd Centar – Stara Pazova, kao prvoj deonici u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte, počeće 28. novembra 2017. godine u železničkoj stanici Zemun.

Početku radova u železničkoj stanici Zemun prisustvovaće predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.

Modernizacija pruge od Beograd Centra do Stare Pazove obuhvaćena je Projektom modernizacije pruge Beograd – Subotica – državna granica (Kelebija), u okviru izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta.

Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture sa podizanjem brzine na deonici Beograd Centar – Batajnica do 120 km/sat, a od Batajnice do Stare Pazove do 200 km/sat.

 

 

„Infrastruktura železnice Srbije“ samostalno popravlja prugu Makiš – Batajnica

Infrastruktura železnice Srbije“  sopstvenim kapacitetima u prethodna dva meseca popravila je dvadeset kilometara pruge na deonici Beograd ranžirna (Makiš) – Ostružnica – Surčin – Batajnica. Do stupanja na snagu novog železničkog reda vožnje 10. decembra, biće završen remont svih 26 kilometara pruge između Makiša i Batajnice.

Na taj način, „Infrastruktura železnice Srbije“ omogućiće nesmetano odvijanje radova  na modernizaciji deonice Beograd Centar – Stara Pazova, čiji se početak uskoro očekuje, kao prvoj fazi izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte.       

Čitajte dalje

Javni konkurs za prijem u radni odnos

„Infrastruktura železnice Srbije“ raspisala je javni konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vreme dvadeset inženjera građevinarstva i elektrotehnike, i to: 12 diplomiranih inženjera građevinarstva i 8 inženjera elektrotehnike, sa projektantskim ili izvođačkim licencama Inženjerske komore.

Novo zaposleni bi bili angažovani na poslovima upravljanja projektima unapređenja (modernizacije) železničke infrastrukture, sa mestom rada u Beogradu.

Javni konkurs objavljen je 17. novembra 2017. godine u dnevnom listu „Politika“ i na sajtu „Infrastrukture železnice Srbije“, a rok za podnošenje prijava je petnaest dana.

Tekst Javnog konkursa za prijem u radni odnos na neodređeno vreme, možete pogledati ovde.

„Infrastruktura železnice Srbije“ i RŽD Internešnl potpisali ugovor o rekonstrukciji, modernizaciji i izgradnji pruge Stara Pazova – Novi Sad

 U prisustvu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović, 15. novembra u Vladi Srbije, „Infrastruktura železnice Srbije“ i „RŽD Internešnl“ potpisali su Aneks 3.2 ruskog kredita, koji se odnosi na radove na otvorenoj pruzi na deonici Stara Pazova – Novi Sad.


Čitajte dalje