Посебна заштита радника са Косова и Метохије у процесу реструктурирања Железнице

“Инфраструктура железнице Србије” у досадашњем току реорганизације посебно је водила рачуна о интересима и социјалном статусу радника који живе на територији Косова и Метохије, а све одлуке у процесу решавања питања вишка запослених доношене су уз учешће запослених и уз поштовање принципа добровољности.

Читајте даље

Почели радови на модернизацији пруге Београд – Будимпешта

Радови на изградњи и модернизацији пруге Београд Центар – Стара Пазова, као првој деоници у оквиру изградње пруге за велике брзине између Београда и Будимпеште, свечано су отворени на железничкој станици Земун. Почетку радова на манифестацији “Колосек за будућност” присуствовали су председница Владе Републике  Србије Ана Брнабић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, др Мирољуб Јевтић, генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“, представници кинеских компанија које ће радити на реализацији пројекта, као и друге званице.

Читајте даље

Почињу радови на модернизацији пруге Београд – Будимпешта

Радови на изградњи и модернизацији пруге Београд Центар – Стара Пазова, као првој деоници у оквиру изградње пруге за велике брзине између Београда и Будимпеште, почеће 28. новембра 2017. године у железничкој станици Земун.

Почетку радова у железничкој станици Земун присуствоваће председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

Модернизација пруге од Београд Центра до Старе Пазове обухваћена је Пројектом модернизације пруге Београд – Суботица – државна граница (Келебија), у оквиру изградње брзе пруге Београд – Будимпешта.

Пројектом је предвиђена комплетна реконструкција и модернизација грађевинске и електротехничке инфраструктуре са подизањем брзине на деоници Београд Центар – Батајница до 120 км/сат, а од Батајнице до Старе Пазове до 200 км/сат.

 

 

“Инфраструктура железнице Србије” самостално поправља пругу Макиш – Батајница

Инфраструктура железнице Србије“  сопственим капацитетима у претходна два месеца поправила је двадесет километара пруге на деоници Београд ранжирна (Макиш) – Остружница – Сурчин – Батајница. До ступања на снагу новог железничког реда вожње 10. децембра, биће завршен ремонт свих 26 километара пруге између Макиша и Батајнице.

На тај начин, „Инфраструктура железнице Србије“ омогућиће несметано одвијање радова  на модернизацији деонице Београд Центар – Стара Пазова, чији се почетак ускоро очекује, као првој фази изградње пруге за велике брзине између Београда и Будимпеште.       

Читајте даље

Jавни конкурс за пријем у радни однос

„Инфраструктура железнице Србије“ расписала је јавни конкурс за пријем у радни однос на неодређено време двадесет инжењера грађевинарства и електротехнике, и то: 12 дипломираних инжењера грађевинарства и 8 инжењера електротехнике, са пројектантским или извођачким лиценцама Инжењерске коморе.

Ново запослени би били ангажовани на пословима управљања пројектима унапређења (модернизације) железничке инфраструктуре, са местом рада у Београду.

Јавни конкурс објављен је 17. новембра 2017. године у дневном листу „Политика“ и на сајту „Инфраструктуре железнице Србије“, а рок за подношење пријава је петнаест дана.

Текст Јавног конкурса за пријем у радни однос на неодређено време, можете погледати овде.

Михајловићева : Возови барском пругом поново могу да иду 100 км на сат

„Србија би за три године требало да има најмање 520 км пруга на којима ће возови моћи да иду просечном брзином од 120 до 150 км на сат“ изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

Читајте даље

„Инфраструктура железнице Србије“ и РЖД Интернешнл потписали уговор о реконструкцији, модернизацији и изградњи пруге Стара Пазова – Нови Сад

 У присуству потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић, 15. новембра у Влади Србије, „Инфраструктура железнице Србије“ и „РЖД Интернешнл“ потписали су Анекс 3.2 руског кредита, који се односи на радове на отвореној прузи на деоници Стара Пазова – Нови Сад.


Читајте даље

“Инфраструктура железнице Србије“ и РЖД Интернешнл потписују уговор о модернизацији пруге Стара Пазова – Нови Сад

 У присуству потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић, 15. новембра у Влади Србије, „Инфраструктура железнице Србије“ и „РЖД Интернешнл“ потписаће Анекс 3.2 руског кредита, који се односи на радове на отвореној прузи на деоници Стара Пазова – Нови Сад.

 Уговор ће потписати др Мирољуб Јевтић, в.д. генералног директора „Инфраструктуре железнице Србије“ и Сергеј Алексејевич Павлов, генерални директор РЖД Интернешнл.

 Уговором су обухваћени радови на отвореној прузи у дужини од 43 километра између Старе Пазове и Новог Сада.

Михајловићева присуствује обележавању завршетка реконструкције деонице Ресник-Ваљево на барској прузи

Модернизација  пруге  Ресник – Ваљево у дужини од 77,6 километара, на међународном железничком коридору Београд – Бар,  завршена је у року, како је и планирано 13. новембра. Редован железнички саобраћај на овом делу барске пруге  успостављен је 14. новембра.

Читајте даље

Радови на изградњи тунела Чортановци и вијадукта, на прузи Стара Пазова – Нови Сад, новембар 2017.г.

Радови на изградњи тунела „Чортановци“ и вијадукта, на прузи Стара Пазова – Нови Сад, почели су средином септембра ове године. Вредност уговора је 350,2 милиона долара, а радови се финансирају из руског кредита. Рок за завршетак посла је 52 месеца.

Извођач радова је руски „РЖД Интернешнл“, а већи број домаћих компанија ангажоване су као подизвођачи на овом пројекту.