Vanredni sastanak Generalne skupštine Asocijacije Koridor X Plus Beč, 5.septembar 2017.godine

Vanredni sastanak Generalne skupštine Asocijacije Koridor X Plus održan je 5. septembra 2017.godine u sedištu Austrijskih železnica u Beču. Sastanku su prisustvovali predstavnici OBB – Infrastruktura AG, SŽ – Infrastruktura d.o.o, HŽ Infrastruktura d.o.o i Infrastrukture železnice Srbije a.d. Predstavnik Infrastrukture železnice Srbije a.d. na sastanku je bio Milan Šegan, izvršni direktor za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom.

Tema sastanka je bila priprema prijave za dobijanje bespovratnih sredstava za železnički robni koridor Alpi – Zapadni Balkan (AWB RFC) 10 iz sredstava Connecting Europe Facility Program Support Action (PSA) fonda, kao i aktivnosti na dobijanju odobrenja Evropske komisije za formiranje koridora AWB RFC 10. U prethodnom periodu, u sklopu inicijative za uspostavljanje koridora AWB RFC 10 potpisano je Pismo o namerama na nivou ministarstava saobraćaja zemalja članica Asocijacije, Pismo podrške koridoru na nivou upravljača infrastrukture iz zemalja članica Asocijacije, kao i Pismo podrške koridoru na nivou železničkih kargo prevoznika iz zemalja članica Asocijacije.

Sastanak je zaključen potpisivanjem Pisma podrške za prijavu koridora AWB RFC za dobijanje sredstava iz fonda Connecting Europe Facility Program Support Action (PSA) namenjenih pružanju podrške formiranju i realizaciji železničkih koridora za robni saobraćaj.

Naredni sastanak Generalne skupštine Asocijacije Koridor X Plus zakazan je za 7. novembar 2017.godine u Zagrebu.

Posted in Međunarodna saradnja and tagged .