Objavljen UIC Priručnik o merama bezbednosti na stanicama

Međunarodna železnička unija (UIC) objavila je Priručnik o efikasnim rešenjima za bezbednost stanica sa ciljem da razvije efikasna rešenja za sigurnosne mere na stanicama, kao deo rukovođenja stanicama, uzimajući u obzir njihov uticaj na elemente poslovanja stanica i percepciju korisnika.

            

Uspostavljena je i privremena projektna grupa, koju čine članovi UIC Globalne grupe šefova stanica i UIC Platforme za bezbednost. Tehničku podršku sproveo je Centar za infrastrukturu i ekonomiju iz Rusije.

U cilju prikupljanja podataka, projektna grupa organizovala je radionice sa šefovima stanica i ekspertima za bezbednost, radi razmene znanja i iskustva o različitim tipovima mera bezbednosti u vezi različitih tipova stanica, situacija i promocije najboljeg rešenja prema pravnom i administrativnom okruženju, koje se razlikuje od zemlje do zemlje. Onlajn istraživanje pokrenuto je kako bi se ispitala drugačija praksa u oblasti zakonskih odredbi po pitanju bezbednosti i uticaja različitih bezbednosnih mera na različite oblasti upravljanja stanicama. 

Sve ove informacije su sažete u prvom delu priručnika, koji sadrži opis preko 20. sigurnosnih mera, unakrsne analize uticaja sigurnosnih alata na upravljanje stanicama, opis za svaku sigurnosnu meru omogućavajući minimiziranje mogućih negativnih uticaja i stimulišući prednosti ili koristi za upravljanje stanicama. Takođe, svrstani su predlozi i preporuke održive strategije za različite tipove stanica. Pored toga, priručnik sadrži radne i kontrolne liste za praktičnu upotrebu. Glavni rezultati biće predstavljeni tokom naredne NextStation konferencije u organizaciji UIC-a.

Izvor: UIC e-news

Posted in Međunarodna saradnja and tagged .