Mihajlovićeva sa sindikatima železnice: Ulažemo deset milijardi evra u modernizaciju

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je 19.oktobra, sa predstavnicima sindikata železnice o procesima modernizacije železnice i reformisanju četiri železnička preduzeća.


“Vrednost projekata koje realizuju naša železnička preduzeća je šest milijardi evra, uz još četiri milijarde u potencijalnim projektima. Da bismo te projekte realizovali, potrebna su nam moderna i reformisana preduzeća”, rekla je Mihajlovićeva.
Ona je dodala da su sindikati partneri u tom procesu i da je Ministarstvo od samog početka insistiralo da oni budu informisani i uključeni i kad je reč o prioritetima za investiranje i o svim procesima koji se odvijaju na železnici.
Predstavnici sindikata istakli su da je prva faza reformi na železnici pohvaljena od strane svih relevantih institucija, da je saradnja sa poslovodstvom i Vladom Srbije bila korektna i otvorena i ukazali da je potrebno obezbediti optimalan broj i strukturu izvršilaca kako bi železnica mogla da prati započete procese modernizacije.
Na sastanku na kojem su razmatrana pitanja u vezi sa socijalnim programom, uslovima rada i materijalnog statusa zaposlenih na železnici, učestvovali su direktori sva četiri železnička preduzeća – Srbija voza, Srbija karga, Infrastrukture železnice Srbije i Železnice Srbije a.d. i sindikalnih organizacija – Sindikata železničara Srbije, Saveza sindikata železničara Srbije, Sindikat izvršnih službi srpskih železnica, Unije sindikata srpskih železnica i Sindikata Srbije karga.

Objavljeno u Vesti