Nastavljeni radovi na barskoj pruzi

Nakon završene prve faze radova na barskoj pruzi, od Resnika do Vreoca, u dužini od 35 kilometara, od subote, 09. septembra, nastavilo se sa radovima na preostalih 42 kilometra, u okviru druge faze, na deonici od Vreoca do Valjeva.

Nastavljeni radovi na barskoj pruzi

Predviđeno je da se radovi, koje izvodi ruska kompanija „RŽD Internešnl“ sa domaćim podizvođačima, završe do polovine novembra tekuće godine, a koji nisu mogli biti završeni, u potpunosti, u špicu turističke sezone.

Usled predstojećih radova, prema saopštenju železničkog društva „Srbija Voz“ došlo je do izmene saobraćaja međunarodnih vozova  i vozova iz unutrašnjeg saobraćaja na barskoj pruzi. Sve dodatne informacije o polascima i ceni karata možete naći  na sajtu www.srbvoz.rs, kao i na fejsbuk stranici „Srbija Voz“ a.d.

Prema projektu, na ovoj deonici, planirano je da bude položeno 15,5 kilometara gornjeg stroja koloseka, sanacija i rekonstrukcija 11 mostova, 7 nadvožnjaka, 3 lokacije hidrotehničkih radova sa regulacijom korita i biće izvršena montaža šest putnih prelaza. Na celoj deonici biće zamenjena kompletna kontaktna mreža, kao i signalno sigurnosna i TT oprema i uređaji u preostalim stanicama. Takođe, radiće se na EVP – u u Slovcu i Valjevu, kao i na zameni SS opreme i uređaja na 12 putnih prelaza.

Nastavljeni radovi na barskoj pruzi

Da podsetimo, da je u prethodnoj fazi, koja je počela u julu 2016. godine, na delu od Resnika do Vreoca, najveći poduhvat bio potpuna rekonstrukcija tunela Bela Reka, u dužini od oko 4 kilometra. Rekonstruisan je i tzv. Tunel broj 3, kao i stanični koloseci, zatim su zamenjena šinska polja i kontaktna mreža, a izvršen je i kompletan remont postojećih mostova i natputnjaka.

Vrednost radova na kompletnom projektu je oko 80 miliona USD.

Objavljeno u Vesti i označeno .