Mokra Gora u znaku 32. „Zavičajnih dana“

Protekli vikend na Mokroj Gori, obeležila je 32. tradicionalna manifestacija „Zavičajni dani“. Muzejsko – turistički kompleks „Šarganska osmica“, bio je domaćin brojnim uglednim zvanicama, za koje je u okviru ove mokrogorske manifestacije, organizovana svečana vožnja do Višegrada, vozom „Nostalgija“.

Mokra Gora u znaku 32. „Zavičajnih dana“

U vozu je održan Panel, na kome je između ostalog bilo reči o pripremi potrebne regulative, kojom će se propisati organizovanje i regulisanje saobraćaja na muzejsko – turističkoj železnici „Šarganska Osmica“, odnosno korišćenje muzejskih voznih sredstava u redovnom saobraćaju, a koja bi se primenjivala i na pruzi Državna granica – Višegrad. Pored državnog sekretara Miodraga Poledice, savetnice potpredsednice Vlade, Mišele Nikolić, Panelu su prisustvovali generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. Dušan Garibović sa saradnicima, generalni direktori ostalih železničkih društava, generalni direktor CIP –a, kao i predstavnik  Željeznice Republike Srpske.  Tokom vožnje, visokim zvanicama je upriličena i poseta jednoj od najstarijih svetinja na prostoru BiH,  manastiru Dobrun.

Mokra Gora u znaku 32. „Zavičajnih dana“

Na krajnjem odredištu voza „Nostalgija“ u stanici Višegrad,  putnicima je dobrodošlicu poželeo  načelnik Opštine Višegrad, Mladen Đurević i direktorka Turističke organizacije Olivera Todorović, uz prisustvo brojnih medija. Nakon izjava za medije, u Gradskoj kući u Andrić gradu održan je i svečani prijem.

Mokra Gora u znaku 32. „Zavičajnih dana“

 

Objavljeno u Zanimljivosti