Prvi potpredsednik ruskih železnica, Aleksandar Sergejevič Mišarin, posetio našu kompaniju

U petak, 23. juna, „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d., bila je domaćin visokoj delegaciji ruskih državnih železnica, koju je predvodio prvi potpredsednik, Aleksandar Sergejevič Mišarin.

Goste je toplim rečima dobrodošlice, dočekao generalni direktor, Dušan Garibović, sa najbližim saradnicima, istakavši, između ostalog, „da su najbolja prijateljstva ona koja su proistekla iz dobre saradnje i kvalitetnih poslovnih odnosa,  što je slučaj sa naše dve kompanije.

IŽS i RŽD se suočavaju sa problemima, koji su neminovni u svakom poslu, ali ih mi prevazilazimo i rešavamo partnerski i ponašamo se u duhu državnih zvaničnika naših dveju zemalja.“

Zahvalivši se na gostoprimstvu i oceni rada RŽD –a, na modernizaciji srpskih pruga, gospodin Mišarin je preneo najiskrenije pozdrave predsednika ruskih železnica, Olega Valentinoviča Belozjorova, koji je izrazio želju da i sam uskoro dođe u posetu Srbiji i našoj kompaniji.

Radni sastanak je protekao u znaku sublimiranja dosadašnjih uspešno realizovanih projekata, onih čija je realizacija u toku, kao i predstavljanju budućih, koji bi trebalo u najskorije vreme da otpočnu. S obzirom da Ruske železnice izuzetno cene naš celokupni angažman, ozbiljnost u poslu i obostrano prijateljstvo, spremni su da podele svoje ne malo iskustvo sa nama, ali isto tako i otvoreni za sticanje novih saznanja koje poseduju ovdašnji železnički stručnjaci.

„Evidentno je da postoji volja i želja naših lidera da Srbija uzme primat u ovom delu Evrope. Obostrano dobro razumevanje, vodi ka putu i poboljšanja i produbljivanja poslovnih odnosa i saradnje i siguran sam da će IŽS u saradnji sa ruskim operativcima ispuniti sve što Ruska Federacija i Republika Srbija definišu Sporazumom“, zaključio je Garibović. Nakon izuzetno konstruktivnog sastanka, razmenjeni su prigodni pokloni i upriličen koktel.

Objavljeno u Vesti, Međunarodna saradnja