Na Mokroj Gori počinje sezona muzejsko – turističkog voza „Nostalgija“

Prvog aprila na Mokroj Gori, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. Dušan Garibović, će na tradicionalan način, svečano otvoriti početak letnje sezone muzejsko – turističkog voza „Nostalgija“. Voz će saobraćati svakodnevno na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora sa dva redovna polaska u 10.30 i 13.30 časova. Ukoliko interesovanje putnika bude veće, planirani su i vanredni polasci u 8.00 časova i u 16.10 časova.

Cene pojedinačnih voznih karata za vožnju “Nostalgijom“ na Šarganskoj osmici u letnjoj sezoni, za odrasle iznose 600 din. za decu od 6-14 godina 300 din. dok je za mlađe od 6 godina vožnja besplatna. Za grupe turista, postoji mogućnost zakupa ovog voza, kako danju, tako i tokom noći. Cena se kreće od 60 hiljada dinara za zakup sa dizel vučom i 120 hiljada dinara sa parnom vučom. Za iznajmiljivanje voza tokom noći potrebno je izdvojiti 70 hiljada dinara.

Na Mokroj Gori počinje sezona muzejsko - turističkog voza „Nostalgija“

Turistima su na raspolaganju i smeštajni kapaciteti u konačištu “Osmica”, koje se nalazi u stanici Mokra Gora, a na svega kilometar i po odatle, nalazi se Planinska kuća, sa ukupno 60 ležajeva u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i apartmanima. U okviru konačišta „Osmica“, nalazi se savremeno opremljena multimedijalna sala, kao i restoran, koji u svojoj ponudi ima bogat asortiman tradicionalnih srpskih jela.

Na Mokroj Gori počinje sezona muzejsko - turističkog voza „Nostalgija“

Korisnici naših usluga, opuštanje i užitak mogu pronaći u još jednom atraktivnom ugostiteljskom objektu, koji se nalazi u stanici Jatare.

U protekloj sezoni, ugostili smo preko 80.000 gostiju, dok su za boravak u MTK „Šarganska osmica“ posebno zainteresovani gosti sa dalekog istoka, kao i iz cele Evrope.

Objavljeno u Vesti i označeno .