Svečano obeležena železnička „Nova godina“ i prelazak na novi red vožnje

U nedelju, 11. decembra 2016. godine, na srpskim prugama, kao i u svim evropskim železničkim upravama, stupio je na snagu novi Red vožnje, koji će važiti narednih godinu dana.

„Infrastruktura železnice Srbije“ a.d., spremno je dočekala železničku „Novu godinu“.  Poslovodstvo je na tradicionalan način, obeležilo prelaznu noć, 10/11. decembar, obilazeći železničke čvorove Beograd, Novi Sad, Niš i Kosovo Polje. Tom prilikom, šefovi stanica predali su raport, obavljeni su radni sastanci i ispraćeni  prvi vozovi.

Predsednik Skupštine IŽS, prof. dr Nebojša Bojović, generalni direktor, Dušan Garibović i izvršni direktor, Mira Vukmirović, sa saradnicima, obeležili su prelazak na novi red vožnje u Čvoru Beograd.

Svoj obilazak su otpočeli posetom železničke stanice Beograd ranžirna, gde je šef stanice, Vladan Purić, dočekao zvanice, koje je sproveo kroz Park A, odnosno kancelariju unutrašnjeg otpravnika vozova prijemnog parka (soba 9), Postavnicu 3, odakle je propraćeno ranžiranje međunarodnog voza, a zatim se išlo u obilazak Parka B,  Postavnice 1 i Telekomandnog centra.

Nakon toga, poslovodstvo je posetilo Centar za daljinsko upravljanje u Topčideru, gde je šef OC za ETP Beograd, Ognjen Beader, podneo raport.

Radni obilazak, završen je u Upravnoj zgradi IŽS – a, kada je generalnom direktoru, izveštaj o trenutnom stanju na železničkoj infrastrukturi i broju vozova,  predao pomoćnik  direktora Sektora za saobraćajne poslove, Jovica Jašić.

Novim redom vožnje, na srpskim prugama, predviđeno je 880 trasa vozova:

  • 20 međunarodnih putničkih vozova,
  • 42 brza voza,
  • 269 lokalnih vozova,
  • 103 garniture Beovoza,
  • 261 teretni voz u unutrašnjem i
  • 185 teretnih vozova u međunarodnom saobraćaju.

Izvršni direktor, Milan Šegan, sa saradnicima, prelaznu noć dočekao je u čvoru Kosovo Polje, održavši sastanke sa zaposlenima u stanicama Leposavić i Zvečan.

Direktor Sektora za saobraćajne poslove, Milan Maksimović, sa saradnicima, dočekao je železničku „Novu godinu“ u Čvoru Novi Sad, gde su posećene stanice Novi Sad i Novi Sad ranžirna, kao i OC za operativne poslove.

Radno je bilo i u Čvoru Niš, gde je direktor Sektora za građevinske poslove, Snežana Simeunović sa zamenikom direktora Sektora za SP, Radomirom Đerasimovićem i kolegama, obišla stanice Crveni Krst, Niš i Niš ranžirnu, kao i OC za operativne poslove.

 

Nema izabranih galerija ili galerija je izbrisana.

 

 

Posted in Vesti and tagged .