Generalni direktor uručio poklone prvonagrađenim učesnicima fotokonkursa u Ruskom domu

Treću godinu za redom, ruska kompanija „RŽD Internešnl“, u saradnji sa srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i pravoslavnim dečjim časopisom „Svetosavsko zvonce“, organizovala je dečiju manifestaciju takmičarskog karaktera. Nakon likovnog i literarnog konkursa, prošle i pretprošle godine, ove godine su najmlađi umetnici imali priliku da svoju kreativnost iskažu kroz fotografiju čija je tema bila „Putovanje železnicom: lica, predeli, horizonti“. Svečanost je održana 16. decembra u Ruskom domu, u Beogradu.

Zajednička i neiscrpna tema svih ovih kulturnih manifestacija je železnica viđena očima dece. Fotokonkurs je bio prilika da se upoznaju sa novim ljudima, predelima, mestima, sa novim vidicima, kao i sa novim načinom sagledavanja života. Osim muzičkog programa u izvedbi najmlađih učesnika ove svečanosti, autorima najboljih fotografija uručene su vredne nagrade.

„Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. kao najznačajniji partner ruske kompanije, učestvovala je u ovom značajnom kulturnom događaju. Zvanicama se obratio i generalni direktor, Dušan Garibović, nakon pozdravnog govora prvog zamenika generalnog direktora filijale RŽD u Srbiji, Mansurbega Sultanova.

Naše Društvo je, takođe, najbolje učesnike fotokonkursa obradovalo prigodnim poklonima.

Posted in Vesti and tagged .