Генерални директор уручио поклоне првонаграђеним учесницима фотоконкурса у Руском дому

Трећу годину за редом, руска компанија „РЖД Интернешнл“, у сарадњи са српским одељењем Међународног јавног фонда јединства православних народа и православним дечјим часописом „Светосавско звонце“, организовала је дечију манифестацију такмичарског карактера. Након ликовног и литерарног конкурса, прошле и претпрошле године, ове године су најмлађи уметници имали прилику да своју креативност искажу кроз фотографију чија је тема била „Путовање железницом: лица, предели, хоризонти“. Свечаност је одржана 16. децембра у Руском дому, у Београду.

Заједничка и неисцрпна тема свих ових културних манифестација је железница виђена очима деце. Фотоконкурс је био прилика да се упознају са новим људима, пределима, местима, са новим видицима, као и са новим начином сагледавања живота. Осим музичког програма у изведби најмлађих учесника ове свечаности, ауторима најбољих фотографија уручене су вредне награде.

„Инфраструктура железнице Србије“ а.д. као најзначајнији партнер руске компаније, учествовала је у овом значајном културном догађају. Званицама се обратио и генерални директор, Душан Гарибовић, након поздравног говора првог заменика генералног директора филијале РЖД у Србији, Мансурбега Султанова.

Наше Друштво је, такође, најбоље учеснике фотоконкурса обрадовало пригодним поклонима.

Posted in Вести and tagged .