Završetak dve južne deonice do kraja godine

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji tri  Južne deonice pruge Beograd – Niš – Preševo, od ukupno 46,5 kilometara, koji su otpočeli 18. aprila 2016. godine a čiji završetak se očekuje do maja 2017. godine, odvijaju se, nesmetano, predviđenom dinamikom.

Završetak dve južne deonice do kraja godine

U okviru prve faze, radovi na dve deonice, Vranjska Banja – Ristovac i Bujanovac – Bukarevac, koji su trajali od 18. aprila do 17. juna 2016. godine  izvođeni su u 36 očasovnim zatvorima saobraćaja, a u periodu od 17. juna do 05. septembra, zbog letnje sezone i međunarodnog putničkog saobraćaja, radovi su realizovani smanjenim intenzitetom u manjim  intervalima zatvora koloseka. Od 05. septembra do 10. decembra 2016. godine (do kraja važenja reda vožnje za 2015/2016.) međunarodni vozovi, na relaciji Beograd – Skoplje i Beograd – Solun, neće saobraćati od Beograda do Preševa (Tabanovci) i obrnuto.

Nakon letnje pauze, 05. septembra, počela je druga faza i radovi su nastavljeni sa 36 – očasovnim zatvorima i prekidima, koji će omogućiti bezbedno odvijanje saobraćaja. Na deonici Bujanovac – Bukarevac, završeni su svi građevinski radovi i tom prilikom je ugrađeno 22.800 drvenih pragova, preko 40.000 kubika tucanika, oko 28.000 m šina, preko 30.000  kubika šljunka i drugog materijala za izradu nasipa i pratećih objekata u vidu odvodnih kanala drenaže i sl. U toku je montaža SS uređaja i polaganje TT kablova. Završetak svih radova na ovoj deonici se očekuje do kraja novembra, nakon čega treba da se izvrši Tehnički prijem od strane interne Komisije za kontrolu izvedenih radova. Na deonici Vranjska Banja – Ristovac, u toku su građevinski radovi kao i montaža SS uređaja i polaganje TT kablova. Završetak svih radova na ovoj deonici se očekuje do kraja ove godine nakon čega će se, takođe, vršiti Tehnički prijem od strane interne Komisije za kontrolu izvedenih radova.

Završetak dve južne deonice do kraja godine

Radovi na rekonstrukciji treće deonice, Vinarci – Đorđevo, su otpočeli 20. oktobra i  do sada je urađeno više od jedne trećine građevinskih radova na koloseku.

Nema izabranih galerija ili galerija je izbrisana.

Objavljeno u Protekli događaji i označeno .