Održana Konferencija i Sajam digitalizacije u Budimpešti

Kancelarija za dodelu železničkih kapaciteta Mađarske VPE, organizovala je 26. oktobra 2016. godine, u Budimpešti, Konferenciju i Sajam digitalizacije.

Na konferenciji, koja predstavlja nastavak diskusije o digitalizaciji železnice koju je započeo CER, bilo je prisutno više od sto učesnika iz evropskih železničkih kompanija, kao i predstavnika međunarodnih železničkih organizacija i nacionalnih tela.

Konferencija je koncipirana u vidu prezentacija i diskusije. Programom Konferencije su obuhvaćene važne teme iz oblasti primene informacionih tehnologija u odvijanju železničkog saobraćaja i dodeli kapaciteta infrastrukture, kao što su:

  • informatički alati  Železničke mreže Evrope – RNE (Sistem koordinacije trasa (PCS) i Praćenje vozova u realnom vremenu (TIS),
  • novi koncepti u dodeli kapaciteta infrastrukture,
  • integrisani železnički informacioni sistem (IRIS),
  • IT podrška uslugama koje pružaju upravljači infrastrukture: „Od naručivanja usluge do računa“,
  • Rešenja poslovne inteligencije za železnice (BI rešenja), i drugo.

U pauzi Konferencije, učesnici su obišli štandove na Sajmu digitalizacije.

Zatvarajući Konferenciju g-đa Réka Németh, generalni direktor VPE, se zahvalila učesnicima na dragocenom doprinosu konferenciji i sajmu, bilo da su u pitanju diskusije, prezentacije ili izlaganje na štandovima. Razmena iskustava o proizvodima i projektima u oblasti digitalizacije železničkog sektora treba  da se nastavi i intenzivira u interesu, kako korisnika železničkih usluga, tako i Sektora u celini.

Izvor: VPE, CER Monitor, Odeljenje za međunarodnu saradnju

Objavljeno u Međunarodna saradnja i označeno .